Type opleiding
Klassikaal
Duur
12 wekelijkse avondbijeenkomsten
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Wil jij na de opleiding Elementaire Bouwkunde A een verdiepingsslag maken en nog meer te weten komen over bouwkunde? De opleiding Elementaire bouwkunde B gaat verder in op het maken van bouwtechnische berekeningen op zowel bouwfysisch als constructief gebied. Ook leer je eenvoudige bouwkundige details te tekenen, en wordt er ingegaan op de relatie tussen Wet- en regelgeving en duurzaamheid.

Resultaat
“Met Elementaire Bouwkunde B heb je genoeg kennis om te snappen wat anderen doen”. Door de praktische aangereikte kennis en een praktijkopdracht rondom het ontwerp van een gebouw, krijg je nog meer inzicht in bouwtechniek, details en de relatie met wet- en regelgeving en duurzaamheid.

Doelgroep
Je kunt meedoen met de opleiding als je bouwkundige kennis hebt op Elementaire Bouwkunde A niveau. Basiskennis op het gebied van wis- en natuurkunde is gewenst. De opleiding is echt wat voor jou als je als aankomend bouwkundige je kennis en vaardigheid op dit terrein wilt verdiepen en verbreden.

Extra bijzonderheden
Theorie en opdrachten worden met elkaar afgewisseld. De studiebelasting is 7 uur per week, incl. lesuren. De opleiding wordt afgesloten met een online theorie-examen en opdracht.Doel van deze opleiding

Tijdens de training worden de volgende onderwerpen behandeld:
  • Constructieleer: sterkte, stijfheid en stabiliteit van constructies tekenen en berekenen.
  • Wet- & regelgeving: Omgevingswet, Bouwbesluit, Duurzaamheid: Bijna Energie Neutrale Gebouwen (BENG), Nul op de Meter (NOM), Cradle to Cradle (C2C), MPG.
  • Bouwfysica: warmte, vocht, ventilatie, akoestiek en licht
  • Technische installaties: praktische kennis in relatie tot duurzaamheid en veiligheid.
  • Bouwmaterialen: eigenschappen en toepassingen
  • Bouwmethodiek: opbouw details begrijpen en bouwkundig detailleren
Werkwijze
Dit is een klassikale opleiding. Je hebt toegang tot alle informatie over de opleiding in de online leeromgeving van BOB-KOB. In de lessen wordt de theorie aan de hand van het studiemateriaal en presentaties besproken en toegelicht.
Voorafgaand aan elke les heb je het lesmateriaal voor die les bestudeerd. De lessen zijn dan meer gericht op het behandelen van praktijkvragen, oefenen met een casus en het werken aan de afsluitende opdracht. Het studiemateriaal kan na de opleiding eenvoudig als naslagwerk worden gebruikt. Ook zijn de lessen op video opgenomen en online beschikbaar.
Tijdens de laatste bijeenkomst doe je online het theorie-examen. Deze telt voor 30% mee in het totaalcijfer. Daarnaast werk je aan een praktijkopdracht waarbij je een ontwerp van een gebouw uitwerkt. Deze opdracht dien je binnen 2 weken na de laatste les te uploaden op de online leeromgeving. Deze telt voor 70% mee. Als je de opleiding met succes afrondt ontvang je het diploma Elementaire Bouwkunde B.

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs excl. BTW € 2.250,-
Opleidingskosten
€ 2.250,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832