Type opleiding
Webinar
Duur
1,5 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

Rouw en verlies is een vast en ingrijpend onderdeel van het leven. We krijgen er vroeg of laat allemaal mee te maken. In verschillende vormen, want rouw is niet alleen het overlijden van een dierbare. Rouw is ook een onbeantwoorde kinderwens, een verloren gegane relatie, zorgen voor een dementerende ouder of het krijgen van een ernstige diagnose.

Rouw raakt ons allemaal. Als mens, als werknemer maar ook als leidinggevende. Ook op de werkvloer is het aanwezig, je kunt je verdriet bij binnenkomst nou eenmaal niet aan de kapstok hangen en weer meenemen als je naar huis gaat.

Rouwen kost bakken vol energie. Het roept allerlei emoties op en het kan ons eenzaam en verloren doen voelen. Het doet een beroep op je veerkracht. En juist daarom is het in tijden van rouw extra belangrijk om goed voor jezelf of je werknemers te zorgen! Juist ook op het werk. Want werk en rouw horen bij elkaar. Om verlies te overleven, kan het namelijk zeker helpen om weer aan het werk te gaan. Het werk geeft structuur en kan ervoor zorgen dat je je weer onder de mensen begeeft, juist in een fase van je leven waarin je je misschien liever terugtrekt.

Resultaat
In deze online kennissessie kijken we naar wat de wetenschap zegt over rouw en verlies en hoe het in de dagelijkse realiteit is. Je leert hoezeer je brein en zenuwstelsel betrokken zijn in tijden van rouw en verlies. Je zult zien hoezeer dit jouw algehele gezondheid kan beïnvloeden. En bovenal zul je ervaren wat je zelf kunt doen om beter voor jezelf te zorgen. Om signalen van je lichaam te herkennen en op basis hiervan betere keuzes te maken.

Doelgroep
Voor iedereen die meer wil weten over het onderwerp rouw in al zijn facetten. Naast deze online kennissessie, bieden we ook het 90-dagen programma; 'Bewust rouwen voor nieuw geluk' aan. Tijdens dit leefstijlprogramma ga je aan de hand van wekelijkse challenges, persoonlijke begeleiding en fijne groepstrainingen het rouwproces leren volgen en vormgeven, waardoor je zult herijken.

Doel van deze opleiding

De volgende onderwerpen worden tijdens de sessie behandeld;
  • De rol van je brein en zenuwstelsel
  • Wat is rouwen nou eigenlijk
  • Hoe kan je op een andere manier kijken naar ‘negatieve’ emoties
  • Hoe kan je jezelf beter reguleren en weer meer in balans voelen
  • Welke dingen kan je doen om met rouw het werk weer op te pakken
Werkwijze
Deze interactieve, energieke, online kennissessie wordt verzorgd door een trainer die gespecialiseerd is op het onderwerp. Er wordt veel informatie gedeeld en er is ruimte voor het beantwoorden van vragen.

Ervaringen (1)

Anoniem
Anoniem
februari 2024
Heel duidelijk, veel tips ook voor organisatie Naslag, boektips, deskundige begeleiding
Opleidingskosten
€ 170,-
Ervaringsscore
8.0
(4)
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832