Veel mensen lopen rond met de vraag: ik weet niet wat ik wil of wat ik zou kunnen. Wensen veranderen naarmate je ouder wordt. Misschien wist je als kind prima wat je wilde doen en ging je recht op je doel af, maar is dat nu anders en mis je die drive.

Onderneem actie

Door alle veranderingen om je heen moet je, of je wilt of niet, zelf ook mee veranderen. Bijblijven, blijven leren en ontwikkelen en open staan voor die veranderingen. Om meer zicht te krijgen op je mogelijkheden kun je jezelf een aantal vragen stellen:


De belangrijkste tip: Blijf niet hangen in je eigen vragen maar ga op onderzoek uit.

Oriënteer je op en in omgevingen waarvan je vermoedt dat ze iets voor jou zijn. Probeer bijvoorbeeld een werkervaringsplaats.

Loopbaanwijzer

Bekijk de loopbaanwijzer. De loopbaanwijzer helpt je om op een positieve manier na te denken over je loopbaan en om richting te bepalen. Via de loopbaanwijzer kun je drie gratis gesprekken aanvragen met een loopbaanadviseur.

Ook bieden de regionale samenwerkingsverbanden de mogelijkheid aan om met een loopbaanadviseur te spreken. Is jouw corporatie aangesloten bij zo'n samenwerkingsverband? Kijk dan voor meer info op de regionale website: Elf actieve regio's

Digitalisering

Openstaande vacatures

Wil je weten welke vacatures open staan binnen de corporatiesector? Bekijk dan het Kansenportaal. Hier vind je vacatures, stages, inspiratieplekken en tijdelijke opdrachten.

Wat is jouw volgende stap?

Praat met je vrienden, familie en collega’s over hoe ze jou zien en wat ze jou zien doen. Kijk om je heen en benader mensen die de dingen doen die jij misschien ook wel zou willen doen.

Wees actief en leer door dingen te ervaren. Pas dan kan je concluderen of je iets wil of niet.

Er zijn ook goede cursussen en trainingen die je kunnen helpen om beter zicht te krijgen op wat je wilt en kunt. Benieuwd welke? Ontvang persoonlijke opleidingsadviezen in je Plan voor Morgen.

Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl