Type opleiding
Klassikaal
Duur
3 sessies van 2 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Bij iedere woningcorporatie staat het op de agenda: verduurzaming van de woningvoorraad. Hoe pak je dat aan? Deze training ondersteunt bij de ontwikkeling van basiskennis op het gebied van verduurzamen van de woningbouw en specifiek de verschillende warmteopties. Je krijgt inzicht in hoe de woningbouw in Nederland is ingedeeld. Vragen die onder andere beantwoord worden: welke duurzame warmtebronnen zijn er voor Nederland beschikbaar? Wat zijn de toepassingsmogelijkheden per duurzame warmteoptie?

Resultaat
Na afloop van de cursus weet je hoe je naar het woningbestand kunt kijken binnen de eigen werkregio. Je doet algemene kennis op over de beschikbare duurzame warmteopties, inclusief de voor- en nadelen hiervan.

Doelgroep
Medewerkers van woningcorporaties die betrokken zijn bij de verduurzaming van de woningvoorraad, maar die nog weinig kennis hebben van de verschillende duurzame warmteopties.

Extra bijzonderheden
De modules zijn te volgen op een PC, laptop of tablet, ongeacht besturingssysteem. Je neemt vanuit jouw locatie deel met behulp van een videoconferentie platform, bijvoorbeeld Zoom. De interactieve onderdelen tussen cursusleider en deelnemers worden mogelijk gemaakt door een combinatie van de software in het smartboard van de Kennisstudio en een internetbrowser bij de deelnemer. De sessies worden opgenomen en exclusief voor deelnemers beschikbaar gesteld via YouTube. Zo kun je de module tot 12 maanden na het volgen ervan online terugkijken.

Doel van deze opleiding

Inhoud
Sessie 1
  • Verduurzaming: waarom, waarmee & wanneer?
  • Energie in de woningbouw
Sessie 2
  • Opties voor verduurzaming warmte
  • Trends in verduurzaming van de woningbouw
Sessie 3
  • Toepasbaarheid van duurzame opties in de bestaande woningvoorraad
  • Bespreken eigen cases
Werkwijze
De cursus bestaat uit 3 online sessies van twee uur per keer (totaal 6 uur) vanuit de Kennisstudio van de opleider. Dit is niet zomaar een online training, de sessies benaderen zoveel mogelijk de dynamiek van een fysieke cursus. Met een cursusleider die voor een digitaal bord de presentatie geeft, die tegelijk alle deelnemers groot in beeld heeft én een co-host die onder andere de chat in de gaten houdt.
Een sessie is als volgt opgebouwd: 50 minuten presentatie cursusmateriaal, inclusief ruimte voor vragen. Daarna 20 minuten pauze (en waar nodig meer tijd voor vragen) en aansluitend 50 minuten presentatie cursusmateriaal. Eigen studietijd voor het lezen van aangeleverde artikelen en literatuur bedraagt maximaal ca. 4 uur.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
16-11-2021
14:00 - 16:00
Online - Thuis
23-11-2021
14:00 - 16:00
Online - Thuis
30-11-2021
14:00 - 16:00
Online - Thuis
Dit is een meerdaagse training
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
16-11-2021 14:00 - 16:00
Online - Thuis
23-11-2021 14:00 - 16:00
Online - Thuis
30-11-2021 14:00 - 16:00
Online - Thuis
Dit is een meerdaagse training

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 750,-

Toelichting op arrangementskosten

Opleidingskosten
€ 750,-
“Ik beveel deze training aan, omdat je dan weet waar we nu staan, wat er nog moet gebeuren en wat de mogelijkheden zijn om individueel of projectmatig toe te passen.”
Intermaris
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832