Duur
12 maanden
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

HR professionals staan aan het roer van een duurzame en lerende organisatie. HR gaat dus niet over HR, maar over de business. Ben je bezig met strategisch HR dan hou je de belangen van alle partijen in de gaten, met oog voor wat er nu speelt én wat er in de toekomst staat te gebeuren. Je anticipeert op de veranderende en onvoorspelbare omgeving en stelt medewerkers in staat behendig en wendbaar om te kunnen gaan met veranderingen. Tijdens de opleiding Strategisch HR ontwikkel je je daarom niet alleen op het gebied van vakmanschap (inhoud), maar versterk je óók je persoonlijk leiderschap. Precies die combinatie is wat deze opleiding zo waardevol maakt. We zorgen ervoor dat je gestut met kennis en met zelfvertrouwen die strategische HR rol kunt pakken. Dat is waardevol voor jou én voor de organisatie.

Wil jij je ontwikkelen tot die strategische ‘mastermind’ met impact? Tijdens de opleiding Strategisch HR krijg je niet alleen alle tools aangereikt om je kennis en competenties uit te breiden, je leert ook werken vanuit je persoonlijke kracht. Samen met HR-professionals van andere organisaties ontwikkel jij een eigen visie op strategisch HR en leer je wat jouw aandeel kan zijn bij het realiseren van organisatiedoelstellingen. Doordat je samenwerkt met deelnemers van andere bedrijven vergroot je je blikveld. Jullie brengen elkaar tot nieuwe inzichten en leren daardoor van en met elkaar. Bovendien neem je op deze manier waardevolle ervaringen mee vanuit de buitenwereld. De duale Post-HBO geaccrediteerde opleiding Strategisch HR bestaat uit diverse inhoudelijke vaksessies en masterclasses en trainingen in persoonlijk leiderschap. Alles vanuit onze overtuiging dat kennis, inzicht en ervaring de krachtigste combinatie is voor groei.

1. Kennis

In de opleiding komen de nieuwste trends en inzichten aan bod en leren we je alle methodes en technieken die essentieel zijn voor jouw ontwikkeling.

2. Inzichten
We begeleiden je bij het ontdekken van je volle potentie, geven je tools om je talenten (nog) beter te benutten, en geven je inzicht en invloed in jouw werkveld (officepolitics).

3. Ervaren

Aan alleen theorie heb je niet genoeg. Want uiteindelijk moet je jouw nieuwe kennis en inzichten ook in de praktijk kunnen brengen. Daarom ga je ervaren, zodat je straks met zelfvertrouwen in je rol kunt stappen.

Opbouw van de opleiding

 • Individuele begeleiding door middel van een intakegesprek, reflectiemomenten en een individuele eindopdracht
 • 6 masterclasses
 • 3 daagse training Persoonlijk Leiderschap
 • 12 vaksessies

Resultaat
In deze Post-HBO opleiding breid je je kennis en competenties uit met vakmanschap, persoonlijke kracht en impact. Je ontwikkelt een eigen visie op strategisch HR en hoe jij daarin bijdraagt aan het realiseren van de organisatiedoelstellingen. Je leert:

 • Een gedegen HR-plan te schrijven
 • Zelfverzekerd en vol vertrouwen te handelen
 • Te reflecteren op je eigen gedragspatronen en deze als nodig aan te passen
 • Vanuit verschillende stijlen gericht advies te geven
 • Een unieke bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van anderen en de ontwikkeling van de organisatie
 • Kennis van people analytics, strategische personeelsplanning, verandermanagement, reorganisaties, werkgeluk en de nieuwste inzichten van Dave Ulrich toe te passen in de praktijk.
 • Te zien wat er speelt in jouw stakeholdersveld én dit op de juiste manier te beïnvloeden.

Doelgroep
Deze opleiding is perfect voor HR-professionals met minimaal HBO-niveau die een sterk adviserende rol vervullen. En die zich dus graag willen ontwikkelen naar het volgende level: strategisch HR. Twijfel of deze opleiding bij je past? Meer informatie? Neem gerust contact met ons op via info@decorporatie-academie.nl

Extra bijzonderheden
Geaccrediteerde Post HBO opleiding.

Deze duale opleiding HR-Businesspartner is geaccrediteerd door CPION. Hierdoor staat deze nu geregistreerd als officiële registeropleiding bij de Stichting Post Hoger Beroeps Onderwijs Nederland. 'Registeropleiding' is een beschermd predicaat, dat alleen door deze stichting kan worden verleend. Registeropleidingen onderscheiden zich in kwalitatieve zin van andere post HBO opleidingen, doordat zij inhoudelijk gericht zijn op actualiteit en marktrelevantie. Essentieel daarbij is dat het beroepenveld actief bij de ontwikkeling en bij het onderhoud van de opleiding is betrokken. Met deze belangrijke eis wordt bevorderd dat de aansluiting van de opleiding optimaal aansluit op de behoefte van het werkveld.

Na het behalen van de opleiding ontvang je een officieel getuigschrift.

Doel van deze opleiding

De Post HBO duale opleiding Strategisch HR bestaat uit 12 vaksessies, 6 masterclasses en 3 dagen persoonlijk leiderschap.
Vaksessies
Samen versnellen, maar jij zit aan het stuur. Tijdens de vaksessies leer je hoe je meer uit jouw professionele rol kunt halen en zo je impact vergroot. In een kleine groep deelnemers ga je samen aan het werk. Er is voldoende ruimte voor persoonlijke vraagstukken en tegelijkertijd zorgt de kracht van samen voor jouw groei. De groep is je sparringpartner tijdens de opleiding – en misschien daarna ook nog. Je leert nieuwe technieken en hoe je deze toepast. Je strategisch inzicht wordt vergroot en je krijgt handelingsperspectief voor situaties in je dagelijkse praktijk.
Supervisor als vraagbaak
Om maximaal te kunnen groeien, is de trainer van de vaksessies jouw vraagbaak tijdens de opleiding. Samen formuleer je jouw persoonlijke doelen en houd je de voortgang in de gaten. Tijdens de vaksessies leer je de vertaalslag maken van theorie naar praktijk. Hierbij wordt gewerkt met de casuïstiek die jullie als deelnemers vanuit jullie eigen werkomgeving en ervaring inbrengen. We nodigen je uit om je open te stellen: naar jezelf en naar de anderen. Want vanuit vertrouwen ontstaat een waardevolle basis om te leren.
Eigen inbreng
Je leest stukken, behandelt casussen en/of maakt opdrachten. Je ontvangt deze van je trainer en via de online leeromgeving. Je bent verantwoordelijk voor je eigen ontwikkeling. Wij bieden je tools en mogelijkheden, maar jouw aanwezigheid, inzet, inbreng en voorbereiding zijn de sleutel tot zowel jouw ontwikkeling als die van de anderen.
Masterclasses
Masterclasses door experts met kennis uit het bedrijfsleven.

Kwaliteit staat voorop bij onze masterclasses. Daarom nodigen wij experts uit die voorloper zijn, die met passie kunnen vertellen, graag hun kennis met jou delen, en die inhoudelijk een heel goed verhaal hebben. Over het algemeen zijn de experts werkzaam bij de corporate bedrijven van Nederland, soms hebben we ze zover gekregen om voor ons te werken. Strategisch HR betekent op de hoogte te zijn van wat er op dit moment speelt in je organisatie, maar ook daarbuiten. De thema’s zijn daarom zorgvuldig samengesteld en tijdens de workshops wordt steeds ingespeeld op de actualiteit. Denk aan thema’s als: Artificial Intelligence (AI), stakeholder management, het goede gesprek, systemisch verandermanagement, duurzame inzetbaarheid en het managen van diversiteit & inclusie.
Masterclass: People Analytics
Door Nathalie van Hooff, onderzoeker People Analytic Ethics & Docent HRM – HU)
Met People Analytics ga je verder dan alleen het verzamelen en analyseren van data. People Analytics voegt namelijk de human factor toe.
Masterclass: Strategische Personeelsplanning
Door Ingrid Kerr, Interim HR Directeur onder andere voor ING, XS4all, Thomas Cook
Leer organisatiedoelen concreet te vertalen, word je bewust van de gevolgen voor de medewerkers en leer hoe je slim inspeelt op externe ontwikkelingen.
Masterclass: Verandermanagement
Door Wendy Tasseron, senior Organization & Change consultant bij ProRail
Krijg inzicht in de organisatie-inrichting. Aan de hand van een 8 stappen model leer je vanuit verschillende perspectieven naar een organisatie te kijken. Dit biedt een concreet kader om te bepalen of de organisatie tot zijn recht komt bij het realiseren van businessdoelen.
Masterclass: Reorganisaties
Door Björn Ribbers, HR Ontwikkelhuis
Versterk je kennis over reorganisaties. Wat is de rol van HR-Businesspartner en waar kan je voor jouw organisatie op zo’n moment echt waarde toevoegen?
Masterclass: Talentmanagement & werkgeluk
Door Hanneke van Marle, HR Ontwikkelhuis
Hoe vergroot je het werkgeluk van de mensen in je organisatie? En wat is het effect daarvan op het benutten en behouden van talent binnen de organisatie?
Masterclass: Paradox Navigator Dave Ulrich
Door Sonja Bakker, directeur HR Ontwikkelhuis
De Amerikaanse professor Dave Ulrich onderzoekt al ruim 25 jaar welke kennis en vaardigheden nodig zijn om een succesvol HR professional te worden en een efficiënter HR afdeling uit te bouwen. Tijdens de masterclass leer je navigeren tussen de HR-competenties volgens Ulrich en delen we de laatste inzichten.
Persoonlijk Leiderschap
Voorafgaand aan de driedaagse training vindt een persoonlijk intakegesprek plaats met de hoofdtrainer. In dit gesprek krijg je de kans om jouw persoonlijke ontwikkeldoelen te formuleren en scherp te stellen.
DAG 1: Ik als HR-professional
Met de focus op jouw identiteit en rol als leider, verkrijg je inzicht in je leiderschapsprofiel, en je verander- en gedragspatronen. Je authenticiteit neemt toe en je stijlflexibiliteit wordt vergroot.
DAG 2: Ik en de ander
Aan de hand van de rolbenadering van Ulrich verkrijg je inzicht in jouw communicatiepatronen. Met deze kennis weet jij disfunctionele communicatiepatronen op te merken. Vervolgens bieden we jou de tools om ze vanuit jouw eigen kracht te doorbreken. Je profileert je als gelijkwaardige gesprekspartner en weet met impact tot besluiten te komen.
DAG 3: Ik en de organisatie
Aan de hand van jouw stakeholder-analyse krijg je inzicht in het politieke speelveld van je organisatie. Daarnaast breid je je professionele communicatievaardigheden uit. Je leert jezelf profileren en stevig te positioneren in dit speelveld.
Reflectie onder begeleiding
Gedurende het traject vindt meermaals een reflectiemoment plaats met je supervisor. In dit gesprek reflecteer je op jouw voortgang.
Afsluitend coachgesprek
Na de trainingsdagen vindt een afsluitend coachgesprek plaats. In dit gesprek reflecteer je op de trainingsdagen en sta je stil bij de integratie van de inzichten naar de praktijk. Bovendien reflecteer je op de door jou gestelde ontwikkeldoelen. Je (h)erkent je leerdoelen en hoe je deze hebt weten te behalen. Met deze kennis en ervaring ben jij in staat om jouw (persoonlijke) leerproces voort te zetten.
Eind opdracht
Je sluit af met een strategische opdracht vanuit je eigen organisatie. Je wordt getoetst op het kunnen schrijven en presenteren van een strategisch HR-plan. In dit plan moet duidelijk naar voren komen op welke manier waarde toegevoegd kan worden binnen jouw organisatie. Het plan wordt getoetst door een extern panel van experts.
Werkwijze
De leergang duurt ca. 12 maanden. Tijdens deze maanden volg je vaksessies en masterclasses. Tussendoor maak je in je eigen werkomgeving huiswerkopdrachten en vervolgens breng je het geleerde weer terug bij de volgende vaksessie. Je werkt in een kleine groep van ongeveer 8 deelnemers. Dit biedt jou de ruimte om je persoonlijke vraagstukken aandacht te geven en tegelijkertijd van de anderen te leren door samen te sparren en te adviseren. Deze kleine groep zorgt voor een veilige setting die uitnodigt om je kwetsbaarheid te tonen en je open op te stellen. Doordat je samenwerkt met collega’s vanuit andere organisaties vergroot je je blikveld en neem je waardevolle ervaringen mee naar je eigen organisatie.
Schematisch ziet de opleiding er als onderstaand uit;

Kosten
De investering voor het totale opleiding is €5.950 excl. arrangementskosten à € 820 en btw.
Op basis van onze CRKBO registratie kan de opleiding vrijgesteld van btw worden aangeboden.
Na afronding ontvang je een erkend Post-HBO getuigschrift.

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs excl. BTW € 5.950,-
Documentatiekosten excl. BTW 193,60
Opleidingskosten
€ 5.950,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832