Type opleiding
E-learning
Duur
45 minuten
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Duurzamer Wonen - Basiskennis

Woningcorporaties werken hard aan het verduurzamen van woningen. Woningen worden voorzien van (extra) isolatie, zonnepanelen en nieuwe installaties op gebied van verwarming en ventilatie. Daarnaast leidt klimaatverandering tot meer regen en warmte. Dit alles stelt andere eisen aan het gebruik van een woning, zodat de huurder comfortabel, gezond, duurzaam en energiezuinig kan wonen.

Als corporatiemedewerker krijg je steeds vaker vragen over de nieuwe installaties en verduurzamingsmaatregelen. Je wilt hierover voldoende kennis hebben, zodat je goed kunt informeren en adviseren. De e-learning 'Duurzamer wonen - Basiskennis' geeft je de (technische) basiskennis van installaties en gebruikte techniek in en rond een woning die van invloed zijn op het wooncomfort, het binnenmileu, gezondheid en duurzaam gebruik.

Deze e-learning is gezamenlijk ontwikkeld door experts van De Alliantie (initiatiefnemer), Patrimonium Barendrecht, Stadgenoot, Woonstichting Joost en De Corporatie Academie. Dankzij FLOW en een ESF-subsidie is de e-learing gratis beschikbaar voor alle corporatiemedewerkers.

Doel van deze opleiding

Doelgroep
Iedere corporatiemedewerker die contact heeft met huurders en vragen krijgt over duurzaamheid en installaties in woningen. Dit kunnen niet-technische medewerkers zijn, zoals medewerkers Klantenservice, buurt- en wijkbeheerders, woonconsulenten, enzovoorts.Maar hij is ook interessant voor technisch geschoolde medewerkers die meer willen weten over de invloed van installaties en toepassing van materialen op bijvoorbeeld het wooncomfort en energiegebruik.

Programma
In zeven lessen leer je in deze e-learning over gezond, comfortabel en energiezuinig wonen. De e-learning neemt je stapsgewijs mee langs een zevental onderwerpen over installaties en duurzame toepassingen. De volgende onderwerpen komen achtereenvolgens aan bod:

 1. Warm de winter door
  Hoe werkt een verwarmingsinstallatie en hoe wordt de temperatuur geregeld? Oude én nieuwe installaties als warmtepompen komen voorbij. Hoe zorg je met deze installaties dat het behaaglijk warm is en tegelijkertijd zo energiezuinig mogelijk verwarmt?
 2. Een koele zomer
  Hier gaat het over het voorkomen van hittestress. Wat helpt en wat werkt juist averechts op de temperatuur in en rond de woning?
 3. Hou het luchtig
  Ventileren was altijd al belangrijk, maar met bijvoorbeeld de verbetering van isolatie en de nieuwe ventilatiesystemen vraagt dit soms ander gedrag van een huurder.
 4. Schoon en droog
  Wanneer is een badkamer duurzaam? Alles over vermindering van watergebruik en het schimmelvrij en droog houden van een badkamer.
 5. Groene vingers
  Welke positieve invloed heeft groen op wooncomfort, extreme regenval en zomerse hitte? En welke nieuwe toepassingen zijn er om te vergroenen om en zelfs op gebouwen?
 6. Een zonnige dag
  We gaan steeds vaker over op hernieuwbare energie, energie die niet opgaat. Bijvoorbeeld opgewekt door zonnepanelen. Maar hoe werkt deze installatie?
 7. Lekker bewust
  In de duurzame keuken komt van alles samen, bijvoorbeeld watergebruik, (elektrisch) koken, afvoeren van kookvocht en -lucht.


Werkwijze
De e-learning maakt duurzaamheid begrijpelijk, praktisch en concreet. Dankzij de vele afbeeldingen krijg je letterlijk een beeld van installaties en hun toepassingen. Tussendoor de uitleg door pas je steeds jouw nieuw opgedane kennis toe door het beantwoorden van enkele vragen. Je kunt de training in één keer doorlopen of even pauzeren en later terugkomen. De training onthoudt je voortgang. Heb je de e-learning afgerond en wil je hem nog eens raadplegen? Dat kan altijd, ook op een later moment.

Ervaringen

8.1
(205)
Opleidingskosten
€ 0,-
Ervaringsscore
8.1
(205)
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832