Type opleiding
Klassikaal
Duur
3 dagen
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Ben je geïnteresseerd in energiebesparing en duurzaamheid? Ben je communicatief ingesteld? Volg dan de opleiding Energiecoach.

Binnenshuis kan er flink bespaard worden op energie. Dat is goed voor het milieu en het levert de bewoner geld op. Sommige maatregelen zijn gratis, soms moet er geïnvesteerd worden. Een investering in de woning levert tegenwoordig meer op dan wanneer de bewoner het geld op de spaarrekening laat staan. In deze opleiding leer je hoe je energie kunt besparen in woningen. We leren je alles over het energiegebruik van apparaten in huis en over slim verwarmen, over isoleren en over energiebesparende gewoontes, over subsidies en zonnepanelen. Een energiecoach kan wel voor 15% energiebesparing zorgen! Na het volgen van de opleiding ben je in staat om na de eerste bezichtiging van de woning een heldere analyse uit te voeren van de (bouwkundige) staat van de woning, het energieverbruik van de installaties en de apparaten. Je kunt een gedegen advies(rapport) verstrekken aan de bewoner, eventueel aangevuld met kosten en baten. Daarnaast word je je bewust van energie en milieu, ook richting de toekomstige ontwikkelingen. Je kunt dat vertalen richting de bewoner.

Resultaat
Voor jezelf;
Je bent in staat om een gericht advies aan bewoners te geven met als doel een lagere energierekening en verbetering van het wooncomfort. Je kunt bijvoorbeeld aan de slag als energiecoach, energieambassadeur of bij een energieloket.

Voor jouw organisatie;
Provincies, gemeenten en woningcorporaties hebben als doelstelling het energiegebruik in de gebouwde omgeving terug te dringen. Een eerste aanmoediging om woningeigenaren en huurders te om energiebesparende maatregelen te gaan treffen moet laagdrempelig zijn. Opgeleide energiecoaches zijn in staat inwoners te adviseren over eenvoudig toe te passen maatregelen om hiermee energielasten te verlagen en wooncomfort te verhogen. Energiecoaches leren werken met een stappenplan om de woning te analyseren en aan de hand daarvan een advies(rapport) op te stellen.

Doelgroep
De opleiding is bestemd voor geïnteresseerden met een MBO werk- en denkniveau, die een warm hart voor energiebesparing en verduurzaming in de woning hebben. Enige technische achtergrondkennis wordt aanbevolen, gevoel voor techniek is het meest belangrijk!

Werkwijze
De opleiding wordt klassikaal gegeven, waarbij we je tijdens de opleiding diverse opdrachten bieden, zoals een opdracht waarmee het eigen energieverbruik inzichtelijk wordt gemaakt.

Doel van deze opleiding

Tijdens de opleiding worden de volgende onderwerpen behandeld;
  • De werking van de Nederlandse energiemarkt;
  • Uitleg over de energierekening;
  • Relevante wet- en regelgeving, zowel nationaal als regionaal;
  • Energiebesparing in de woning: bouwkundig,installatietechnisch en apparaten;
  • Welke energiebesparende maatregelen kunnen er getroffen worden?
  • Hoe maak je een goede energiescan van een woning?
  • Hoe kun je dit gebruiken in een adviesgesprek met de klant?


Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
06-11-2024
09:00 - 17:00
Kader BV - Zeist
13-11-2024
09:00 - 17:00
Kader BV - Zeist
20-11-2024
09:00 - 17:00
Kader BV - Zeist
Dit is een meerdaagse training
Startgarantie
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
06-11-2024 09:00 - 17:00
Kader BV - Zeist
13-11-2024 09:00 - 17:00
Kader BV - Zeist
20-11-2024 09:00 - 17:00
Kader BV - Zeist
Dit is een meerdaagse training
Startgarantie

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs excl. BTW € 1.119,-
Opleidingskosten
€ 111.900,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832