Opleidingskosten
€ 305,-

Omschrijving

Sinds het Asbestverwijderingsbesluit van kracht is, is het werken met asbesthoudende materialen aan strenge regels gebonden. De overheid eist dat er toezicht is op alle werkzaamheden waarbij asbestvezels vrij kunnen komen. Om te voorkomen dat het certificaat van een asbestdeskundige verloopt, is de update ontwikkeld.

Resultaat
Wil je snel op de hoogte zijn van de laatste ontwikkelingen op het gebied van wet- en regelgeving? Binnen 1 dag leer je alles over de nieuwste ontwikkelingen in de markt. Na afloop van de training kan je opnieuw examen doen; deze is weer 3 jaar geldig.

Doelgroep
Handhavers en toezichthouders die de cursus Asbestdeskundige (v/h DTA-C) of een gelijksoortige training in het verleden hebben gevolgd. Deze oude training voldoet namelijk niet meer aan de eisen van de SC-570 (certificaat Asbestdeskundige).

Werkwijze
Tijdens de klassikale training worden de nieuwste ontwikkelingen in de markt duidelijk uitgelegd. Er is veel ruimte voor praktijksituaties van de toezichthouder, handhaver en asbestdeskundige binnen een corporatie, sanerings- of bouwbedrijf. Ook worden een aantal basisonderwerpen herhaald en uitgebreid.

Doel van deze opleiding

Programma:

In de training komt aan bod:

Wat is asbest?
Asbesthoudende toepassingen & herkennen
Gezondheidsrisico’s
Wetgeving
Normen
Handhaving
Zelfregulering
Asbestinventarisaties
Asbestwerkzaamheden
Innovaties
Calamiteiten