Behaal het diploma Beheer Brandmeldinstallatie, essentieel voor jouw rol als beheerder.

Opleidingskosten
€ 430,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

In steeds meer gebouwen vind je een brandmeldinstallatie. Deze wordt vaak voorgeschreven door de overheid, verzekering of gebruiker zelf. Volgens de overheid ben je als gebruiker zelf verantwoordelijk voor het beheer van deze installatie. Als beheerder ben je niet alleen verantwoordelijk voor goed beheer en onderhoud, maar ook eerste contactpersoon met bijvoorbeeld de brandweer.

Goed beheer en onderhoud van de brandmeldinstallatie vermindert storingen en defecten aan de installatie. Hierdoor functioneert jouw BMI zo optimaal mogelijk.

Resultaat
  • Je bent op de hoogte van het fenomeen ongewenste- en onechte brandmeldingen
  • Je weet waarom deze meldingen storend zijn en hoe je ze kunt voorkomen
Doelgroep
Medewerkers die binnen de organisatie verantwoordelijk zijn voor het bedienen en technisch beheer van de brandmeldinstallatie (BMI). Gezien de taken en verantwoordelijkheden van deze beheerder, is deze functie vaak opgenomen in de BHV-organisatie.

Doel van deze opleiding

  • Geven van instructies aan derden
  • Behandeling van de brandmeldinstallatie waaronder het doel en de techniek
  • Uitvoeren van controles en onderhoud
  • Het opstellen van registraties
Examen
Het examen van Beheerder brandmeldinstallatie bestaat uit een theoretisch gedeelte met meerkeuzenvragen en een projectopdracht. Bij voldoende resultaat voor beide onderdelen ontvangt u het diploma Beheerder Brandmeldinstallaties.