Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dagdeel
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet
Aanmelden
Wachtkamer

Omschrijving

BIM is hot! Het werken met Bouw Informatie Modellen wordt aanbevolen door Aedes. Rijkswaterstaat stelt het werken met BIM verplicht en aannemers pronken ermee. Maar waarom eigenlijk? Wat is het en wat maakt dat je hier als professional aan moet beginnen? Hoe richt je een bedrijfsorganisatie en projecten hierop in? En vooral, wat betekent BIM in de dagelijkse praktijk van verschillende rollen? Dit gaat dus over de impact op, en raakvlakken met verschillende functies binnen de woningcorporatie.

Resultaat
Het doel van deze training is inzicht en inspiratie in het fenomeen BIM. Met het volgen van deze training heb je een helder beeld van hoe BIM jou en je organisatie gaat helpen. Bij zowel strategische vraagstukken als op de werkvloer. Doordat je kennis hebt van de ervaringen en visie’s van verschillende toonaangevende instanties, zoals BIM loket, Aedes, verschillende woningcorporaties, Rijksvastgoedbedrijf en vooruitstrevende bouwers, sta je sterk in je schoenen als gesprekspartner voor opdrachtnemers. Jouw zullen ze geen knollen voor citroenen verkopen.

Doelgroep
Deze training is relevant voor alle medewerkers die een relatie hebben met Vastgoed. Van assetmanagement, -ontwikkeling, -bouwuitvoering, -onderhoud tot –data. Deze BIM basis bewustwording is van belang voor van het uitvoeren van je rol als bestuurder tot aan opzichter.

Doel van deze opleiding

BIM
In de aftrap geven wij in 5 min een beeld van wat BIM is. Kort maar krachtig. En vooral eenvoudig en eenduidig. Daarbij wijzen we ook op de verschillende betekenissen die men in de bouw aan het woord dichten. Door deze aftrap geven alle deelnemers dezelfde betekenis aan het woord BIM

Trends
Welke maatschappelijke trends zijn waarneembaar en welke noodzaken tot het digitaliseren van vastgoeddata met BIM?

Opdrachtgever
In dit deel gaan we in op de nut en noodzaak voor een opdrachtgever om te gaan BIM'en. En reiken we ook aan hoe je hier als aannemer goed op kunt inspelen. Aan het einde van dit deel heb je een idee wat je anders kunt doen, in je communicatie.

Voorbereiding
In dit deel bespreken we de do’s en don’ts bij renovatie en groot onderhoud als ook bij nieuwbouw.Op welke vlakken is dit precies hetzelfde en waar zit een verschil? Ook hier sluiten we af met een oefening, waarin je je persoonlijke actie uitwerkt.

Bouwuitvoering
In dit deel geven we een kanon aan voorbeelden hoe je BIM kunt toepassen in de bouwuitvoeringsfase. Van werkvoorbereiding tot oplevering/ nazorg. En de verschillen tussen 0% en 100% BIM proof. Maar vooral welke smaken hier allemaal tussen zitten. Voor je eigen werkorganisatie en je communicatie met derden, zoals de gemeente en aannemer.

Assetmanagement en Facilitymanagement
Wat is de betekenis van BIM voor Assetmanagement en Facilitymanagement?

Business case 1A4
Waarom werken met BIM? Natuurlijk omdat het 3D gaming sexy is en giga veel leuker dan het oneindig stomme 2D tekeningen. Maar een bedrijf doet niet snel een investering omdat iets ‘leuker’ is. Er wordt veel gespeculeerd over BIM en reductie faalkosten. Toch ontbreken de rekenvoorbeelden. Wij maken het simpel en laten jou de business case op 1 A4 zelf maken. Zodat je met eigen ervaring kunt aantonen dat BIM’en loont.

Veranderende rollen
Nu je weet wat BIM op alle terrein betekent gaan we de veranderende rollen op een rij zetten. Welke rollen zijn echt nieuw? En welke rollen veranderen door BIM? Wat zeggen de autoriteiten hierover? En samen bespreken we ook de functie waar je nu en de komende 3 jaar in zit. Zodat je met gerichte focus op BIM jouw job kunt uitvoeren en opleidingsplan kunt kiezen.

Toekomst
BIM is al ruim 20 jaar oud. Het heeft veel kansen en mogelijkheden. Indit een na laatste deel gunnen we je een blik in de toekomst.

Wrap up
Bij de afsluiting van deze dag maken we een wrap up van alles wat voor jou van waarde is geweest tijdens deze training. Leren van elkaars inzichten. En we scherpen je focus aan met minimaal 3 acties die je aan deze dag hebt overgehouden.

Voorbereiding
Voor aanvang van deze BIM-dag ontvang je een Inleiding in BIM per e-mail. Deels om je alvast lekker te maken en deels om zo alles uit de training te halen. Het beschrijft het doel en de onderwerpen en geeft wat leesvoer, websites en filmpjes ter voorbereiding. En tot slot enkele vragen over je huidige werk. De antwoorden moet je meenemen naar de training, want daar gaan we mee aan de slag.

Werkwijze
We werken klassikaal in een groep van 6 tot 12 deelnemers. Deze groepsgrootte geeft een gezellige en leerzame dynamiek, zodat er voldoende ruimte is voor persoonlijke aandacht en vraagstukken. Ook zorgt dit voor een gezonde groepsdynamiek met kruisbestuiving tussen verschillende vakdisciplines.
De training zit vol met interactie om jouw hersenen te teasen en bij de les te houden. En we laten je leren door te DOEN! De ervaring leert ons dat dit de meest prettige manier van trainen is waarmee je het meest onthoudt.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training excl. btw € 310,-

Toelichting op arrangementskosten

Arrangementskosten
Wij verzorgen de trainingslocatie en een arrangement bestaande uit koffie, thee, water en lunch. De kosten hiervoor bedragen € 65,- per dag. Als wij de training organiseren bij een corporatie die lid van ons is, dan bedragen de kosten € 25,- per dag. Deze kosten worden volledig teruggegeven aan de betreffende corporatie.

Opleidingskosten
€ 310,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832