Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dagdeel
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

LEAN is hot! Processen verbeteren en slimmer samenwerken op de werkvloer met je Green Belt. Maar hoe zet je deze tools in bij projecten? Die zijn immers tijdelijk van aard en kenmerken een heel andere dynamiek tussen verschillende interne en soms ook externe partijen. Je wilt werken aan realistische doelen met het commitment van alle teamleden. Dit geldt voor vastgoedprojecten, bewonersparticipatie of andere projecten. Het leuke aan LEAN plannen is dat het geen rocket science is, maar structuur geeft om no-nonsens resultaten op tijd op te leveren.

Resultaten
Het doel van deze training is inzicht geven in, en praktische kennis over, het toepassen van LEAN plannen.

Met het volgen van deze training beheers je de 6 stappen van LEAN plannen, kun je zelf planningssessies organiseren, weet je hoe jij kunt werken aan het commitment van elke deelnemer en weet je waar jouw focus moet liggen bij het werken volgens de LEAN planning in jouw projecten. Zodat iedereen met plezier zijn afspraken op tijd nakomt.

 • Je weet wat LEAN is en welke principes hier als fundament gelden
 • Je ziet de mogelijkheden van LEAN plannen in jouw eigen projecten
 • Je kent de succesfactoren en uitdagingen bij het inzetten van LEAN plannen
 • Je neemt de 6 concrete stappen mee naar jouw projecten
 • Je krijgt meer inzicht in je eigen rol als teamlid en als begeleider van planningssessies
 • Je leert hoe iedereen met plezier zijn afspraken op tijd nakomt

Doelgroep
Deze training is gericht op personen zonder of met beperkte kennis van of ervaring in LEAN. Het programma is uitermate geschikt voor leidinggevenden, projectleiders, projectmanagers en werknemers die met LEAN in hun projecten willen starten.

Extra bijzonderheden

 • Bij deze dag hoort ook een reader. Zodat je na de training nog eens alle kennis kunt doorlezen en toepassen in je eigen projecten. Na afloop van deze dag sturen we je deze reader per e-mail in pdf formaat.
 • Deze training is extra leuk door de dynamiek van de game.
 • De training is inclusief lunch.

Doel van deze opleiding

 1. LEANprincipes
 2. LEAN plannen
 3. Game

LEAN principes
In de aftrap geven wij in 5 min een beeld van wat LEAN is. Kort maar krachtig. En vooral eenvoudig en eenduidig. Daarbij wijzen we ook op de verschillen tussen LEAN op de werkvloer en het LEAN plannen. Nuttig voor de verdere training.

LEAN plannen
In dit deel gaan we in op de 6 stappen van LEAN plannen. Hoe start je een project op volgens de principes van LEAN plannen? Hoe maak je een LEAN planning samen met je team. En wat heb je te organiseren, zodat iedereen op tijd zijn afspraken na komt?

Game
Tijdens de game ervaar je de kracht van verschillende LEAN principes en hoe deze worden ingezet bij LEAN plannen. De game biedt ideaal materiaal om te reflecteren op de eigen praktijk.

Werkwijze
Het leuke aan deze training is dat alle inzichten worden opgedaan middels een game. In 4 rondes bouwen we de kennis op. Tussendoor bespreken we klassikaal theorie en tussenresultaten. Tijdens deze training is voldoende ruimte om te reflecteren op de eigen praktijk.

De training zit vol met interactie om jouw hersenen te teasen en bij de les te houden. En we laten je leren door te DOEN! De ervaring leert ons dat dit de meest prettige manier van trainen is waarmee je het meest onthoudt.

Het trainingsbureau heeft ruime ervaring in LEAN plannen bij woningcorporaties. Tijdens deze training gaan jullie in op enkele lessons learned, die jou en je projecten gaan helpen. Dit geeft inzicht in het belang om te starten met LEAN plannen.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
14-05-2024
09:00 - 13:00
Nader te bepalen
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
14-05-2024 09:00 - 13:00
Nader te bepalen -

Kosten

Onderdeel Prijs
Training excl. btw € 310,-
Opleidingskosten
€ 310,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832