Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

De kwaliteit van stuur- en managementinformatie bepaalt in hoge mate de kwaliteit van beslissingen. Vaak zijn er veel rapportages en dashboards beschikbaar, maar ontbreekt overzichtelijk inzicht. Wat betekenen de cijfers? Waar moeten we nu op sturen? Door de juiste data op een voor het management prettige manier te presenteren, wordt het makkelijker data te gebruiken bij het nemen van besluiten. Deze masterclass geeft je concrete handvatten om data effectiever te presenteren, in dashboards en in presentaties.

Resultaat
Deze masterclass richt zich volledig op het verbeteren van jouw storytelling vaardigheden op het gebied van data. Deze training is praktijkgericht en toegepast: tijdens de training ga je aan de slag met je eigen datavisualisaties en dashboards. Na afloop van deze masterclass ben je in staat data tot leven te brengen. Je kunt met en over data communiceren op zo’n manier dat je publiek precies begrijpt wat er bedoelt wordt. Je weet wat een dashboard effectief maakt en bent in staat je eigen data effectief vorm te geven.

Doelgroep
Voor deze masterclass is geen voorkennis vereist. De masterclass is geschikt voor jou als:

  • Je wel eens presentaties moet maken waarin je iets met getallen moet presenteren. De data die je tegenkomt in je werk zit bijvoorbeeld in de vorm van excelsheets, rapportages, grafieken, dashboards of tabellen. Of simpelweg in wekelijkse/maandelijkse cijfers waar je naar kijkt of iets van moet vinden.

Naast deze masterclass is er een meer uitgebreide training van drie dagen “Introductie tot data science voor woningcorporaties: betere beslissingen op basis van data”. De masterclass vormt de derde dag van deze driedaagse training.

Extra bijzonderheden

Voor deze masterclass vragen we je een korte voorbereiding te doen, zodat we hier op de dag zelf mee aan de slag kunnen. De voorbereiding kost je in totaal ongeveer twee uur werk.

Doel van deze opleiding

Deze opleiding richt zich op misschien wel de belangrijkste stap in het komen van data tot inzicht: het vertalen van data naar bruikbare visualisaties, het meenemen van je collega’s in de inzichten en het daadwerkelijk implementeren van resultaten. Je gaat deze dag aan de slag met het verbeteren van jouw storytelling vaardigheden op het gebied van data.

Onderwerpen die tijdens deze dag aan bod komen zijn:
  • Storytelling met data
  • In 5 stappen effectief data visualiseren
  • Effectieve dashboards in Excel
  • Effectieve dashboards in visualisatietools als PowerBI en Tableau
Werkwijze
De masterclass is interactief en praktisch. We besteden veel aandacht aan jouw vraagstukken en casussen, zodat je na afloop van de training hiermee verder kan. Je gaat tijdens deze training zelf aan de slag met opdrachten. We wisselen af tussen klassikale theorie, het individueel of in een groep uitvoeren van opdrachten en het weer klassikaal bespreken en bediscussieren van de uitkomsten. De groepsgrootte is afhankelijk van inschrijvingen, maar zal niet meer dan 20 personen zijn. Dit zorgt ervoor dat er voldoende tijd en ruimte is voor eigen inbreng en discussie.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
15-11-2024
09:00 - 17:00
Amsterdam
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
15-11-2024 09:00 - 17:00
SeederDeBoer - Amsterdam

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 275,-
Opleidingskosten
€ 275,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832