Type opleiding
Klassikaal
Duur
4 uur
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Als wijkwerker kom je rechtstreeks in contact met je huurder. Soms zegt je onderbuikgevoel dat er iets niet klopt, maar wat er niet klopt daar kun je geen vinger op leggen. Tijdens deze training krijgt je bewustwording m.b.t. ondermijning een boost. Doordat jij met een andere blik gaat kijken, denken en handelen kun je barrières opwerpen die ondermijning verdunnen of tegengaan. Je krijgt handelingsperspectieven aangereikt die je direct kunt toepassen in de praktijk!

Resultaat
Je weet wat er wordt verstaan onder ondermijning, je herkent signalen van ondermijning, je weet welke verschillende vormen van ondermijning er in jouw buurt kunnen plaatsvinden en hoe er door criminelen misbruik gemaakt wordt van sociale huurwoningen. Na het volgen van deze training heb je bij een wijkbezoek of een bezoek aan huis sneller door dat er iets niet klopt! Je bent je meer bewust van jouw rol in de aanpak van ondermijning en weet ook welke netwerkpartners je nodig hebt om ondermijnende activiteiten in jouw buurt of wijk aan te pakken. Je kunt barrières opwerpen en hebt handelingsperspectief om ondermijning in jouw wijk/buurt tegen te gaan.

Doelgroep
Deze verdiepingstraining ondermijning is specifiek bestemd voor wijkwerkers zoals o.a. woonconsulenten, leefbaarheidsconsulenten, consulenten beheer, consulent participatie en overlast, consulent woonfraude. Als wijkwerker ben je veel in de wijk, je bent de oren en ogen van de wijk! Je ziet veel, je hoort veel maar ook zaken die juist ontbreken kunnen een belangrijk signaal zijn. De vraag is, wordt jouw wijk ondermijnd? Daag jezelf uit en schrijf je in. Er is geen instapniveau.

Extra bijzonderheden
Ter voorbereiding ontvangen we graag jouw verwachtingen ten aanzien van de training per mail. Dit helpt ons om concrete voorbeelden en vraagstukken te gebruiken tijdens de training.

Doel van deze opleiding

Het 1e deel bestaat uit bewustwording rondom het thema ondermijning. Welke signalen zie je aan het pand en in de wijk als er sprake is van ondermijning.

Het 2e deel ga je interactief en praktijkgerecht de verdieping in.
Hoe gaan criminelen te werk? Hoe weet ik of in mijn wijk of buurt sprake is van ondermijning? Wat kan ik ertegen doen? Wat doe ik met een signaal en welke externe partijen betrek ik in de samenwerking?

Werkwijze
Klassikaal. De training is informatief, interactief en praktijkgericht waarbij de individuele leerwensen het uitgangspunt vormen. De groep bestaat uit max. 12 personen waardoor er ruimte en persoonlijke aandacht is voor iedere deelnemer, tevens leer je met en van elkaar.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
06-06-2024
09:00 - 13:00
Vianen
Aanmelden
19-09-2024
09:00 - 13:00
Vianen
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
06-06-2024 09:00 - 13:00
ZZZB - Locatie Vianen - Vianen
Datum, tijd & locatie
19-09-2024 09:00 - 13:00
ZZZB - Locatie Vianen - Vianen

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs 526,35
Arrangementskosten € 55,-

Ervaringen (3)

Jeroen
Woonwaarts • Sociaal wijkbeheer
maart 2024
Heldere uitleg en kennis.
Anoniem
Anoniem
maart 2024
Super leuk en interactief. Goed om wat extra handvatten te krijgen
Anoniem
Anoniem
maart 2023
De training was erg interessant. Je leert de signalen herkennen van ondermijning. Er zijn heel veel verschillende dingen wat onder ondermijning zou kunnen vallen. Ook dingen waar je zelf niet bij nadenkt. Het geeft je ook inzicht op welke manier je door de wijk kunt gaan. Fijne training & goede lerares!
Opleidingskosten
€ 530,-
Ervaringsscore
8.4
(8)
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832