Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Duurzame inzetbaarheid is een belangrijk thema voor medewerkers van corporaties. Het werk gaat de komende 5 jaren in alle beroepsgroepen waarschijnlijk sterk veranderen. Digitalisering, samenwerken met netwerkpartners en een grote opgave op het gebied van verduurzaming. Opdrachtgeverschap en regievoering zijn steeds meer van belang. Dat vraagt om andere competenties van medewerkers. De OR is als vertegenwoordiger van de medewerkers een belangrijke partij bij het gesprek over duurzame inzetbaarheid. In de training ligt de focus op de rol van de medezeggenschap.

Resultaat
Na deze training heb jij:

  • Inzicht in de bijdrage die jullie OR kan leveren bij het bevorderen van duurzaam inzetbare medewerkers.
  • Weet jij hoe jouw OR duurzame inzetbaarheid verder op de agenda kan zetten voor het overleg met Bestuur, MT en HR.

Doelgroep
Alle OR-leden, nieuw of ervaren kunnen aan deze training deelnemen.


Doel van deze opleiding

Interactieve aftrap 

Kennismaking met de deelnemers en hun corporatie. Al jullie vragen voor deze dag op een rij.

Wat is duurzame inzetbaarheid, we maken aan de hand van een opdracht in subgroepen concreet wat het voor medewerkers betekent. Duurzame inzetbaarheid wordt vanuit de insteek van HR- en Arbobeleid behandeld. Onderwerpen als ontwikkeling en vitaliteit en hun verband worden toegelicht.

De corporatie van de toekomst. We gaan in op de mogelijke veranderingen die in de verschillende functies aan de orde zijn en wat dat betekent voor de betrokken medewerkers. We gaan in subgroepen aan de slag met jullie eigen functies. We bespreken het instrument Strategische Personeelsplanning. En de gedeelde verantwoordelijkheid van werkgevers en medewerkers voor employability komt aan de orde.

De rol die de OR kan vervullen bij het bevorderen van duurzame inzetbaarheid. Aan de hand van de vooraf ingevulde checklist duurzame inzetbaarheid onderzoeken wij wat er al bij de deelnemende corporaties gebeurt en welke stappen er nog gezet kunnen worden. We bespreken wat er nodig is om het thema op de agenda te zetten en hoe de OR het verder bespreekbaar kan maken bij bestuur, MT en HR. We wisselen tips, successen en andere ervaringen van de deelnemers uit.

Werkwijze

Om optimale interactie te bevorderen bestaat de groep uit maximaal 14 deelnemers. We werken praktijkgericht, theorie wordt vertaald naar concrete acties die je na de training direct kunt gebruiken.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
19-09-2024
09:00 - 17:00
Regio Rotterdam
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
19-09-2024 09:00 - 17:00
Corporatie Academie - Regio Rotterdam

Kosten

Onderdeel Prijs
Training € 475,-
Arrangementskosten € 85,-

Ervaringen (1)

Anoniem
Anoniem
september 2022
Leerzame training, om wat meer verdieping te krijgen
Opleidingskosten
€ 550,-
Ervaringsscore
8.0
(5)
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832