Type opleiding
E-learning + Klassikaal
Duur
Gemiddeld 2-4 uur per week, gedurende 9 weken
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Weet je dat je bij bepaalde ruimtelijke plannen moet aangeven dat er een actuele regionale behoefte aan deze ontwikkeling is? Of welke fiscale gevolgen het begrip ‘bouwterrein’ meebrengt voor de ontwikkelingskosten? Wat zijn de implicaties van de nieuwe omgevingswet voor projectontwikkelaars?
Gebruik maken van mogelijkheden en kennis van de kwaliteitsnormen in het omgevingsrecht behoort tot het palet van elke ontwikkelaar. Daarnaast is inzicht in de werking van de private en fiscale regelgeving van wezenlijk belang voor de vastgoedontwikkelaar. Tijdens deze opleiding worden de belangrijkste juridische en fiscale randvoorwaarden bij ontwikkeling verduidelijkt, waardoor een gefundeerde besluitvorming tot stand kan komen en risico’s tijdens het ontwikkelingsproces zullen verminderen

Resultaat
Na het volgen van deze opleiding ben je in staat om te bepalen welke planologische procedures te volgen zijn bij een bepaald project, welke partijen betrokken moeten worden en hoe deze samenwerkingen juridisch en fiscaal zijn vorm te geven om tot een optimaal resultaat te komen.

De training is opgebouwd aan de hand van de volgende hoofdthema's:

  • Omgevingsrecht
  • Privaatrecht bij ontwikkelingsprojecten
  • Fiscaal recht bij ontwikkelingsprojecten

Doelgroep
De opleiding is interessant voor iedereen die te maken heeft met vastgoedontwikkeling en inzicht wil krijgen in de wet- en regelgeving die het ontwikkelingsproces bepalen. Er wordt uitgegaan van HBO werk- en denkniveau.

Doel van deze opleiding

Met uitzondering van de plenaire sessie volg je het programma online.

Dit online programma bestaat uit drie modules:

Module 1 Omgevingsrecht
Deze module omvat het ruimtelijk beleid van rijk, provincie en gemeente en welke planologische instrumenten er zijn waarmee overheden het gebruik van grond en bouwwerken reguleren. Ook komt het vernieuwde kader voor het ontwikkelen en beheren van de fysieke leefomgeving aan bod, de gevolgen van de nieuwe omgevingswet en het overgangsrecht waarin oude instrumenten nog van kracht blijven.

Module 2 Privaatrecht bij ontwikkelingsprojecten
In deze module gaan we in op de regelgeving rond de voor de vastgoedontwikkeling belangrijkste contracten en de zakenrechtelijke vormgeving van projecten. Ook wordt de werking van Europese wetgeving bij samenwerking tussen gemeente en marktpartijen uitgelegd. Enkele bijzondere overeenkomsten als de huurovereenkomst komen aan bod. Ook wordt ingegaan op het goederenrecht. Meer in het bijzonder besteden we aandacht aan eigendom en appartementsrechten, maar ook enkele beperkte rechten zullen de revue passeren als erfpacht, opstal en erfdienstbaarheden.

Module 3 Fiscaal recht bij ontwikkelingsprojecten
In deze derde module komen de implicaties van de omzetbelasting bij vastgoedontwikkeling en transformatie aan bod. Te denken valt aan btw-afdrachten bij verkoop en verhuur. Daarnaast bespreken we relevante overdrachtsbelastingaspecten die van toepassing zijn bij de ontwikkeling van vastgoed.

Plenaire Sessie
Behandeling casusopdracht op onderwijslocatie

De modules worden afgesloten met een online toets. Het afronden van de onderwijsactiviteiten, het inleveren van opdrachten en actieve participatie tijdens de laatste plenaire bijeenkomst zijn vereisten voor het behalen van het certificaat.

Extra Bijzonderheden
Tijdens de eerste week is er een gezamenlijke aftrap waarna je zelf aan de slag gaat met het online leerprogramma. Dit leerprogramma bestaat uit een mix van werkvormen waarbij videocolleges afgewisseld worden met kennisactiverende vragen, korte opdrachten, literatuurstudie en toetsen. Deze onderwijsactiviteiten zijn te doorlopen op eigen tempo, waar en wanneer je wilt. De enige datum waar je echt rekening mee dient te houden, is de fysieke plenaire sessie. Alle verplichte onderwijsactiviteiten dienen voor deze datum doorlopen te zijn.

Deze opleiding vraagt van de deelnemers een HBO werk- en denkniveau. Twijfel je over deze toelatingseis? Neem dan gerust contact met ons op via info@decorporatie-academie.nl
Houdt bij deze blended-opleiding rekening met een gemiddelde studiebelasting van ongeveer 2-4 uur per week.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
14-10-2024
10:00 - 11:30
Online - Thuis
12-12-2024
14:00 - 16:00
ASRE - collegezalen - Amsterdam
Dit is een meerdaagse training
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
14-10-2024 10:00 - 11:30
Online - Thuis
12-12-2024 14:00 - 16:00
ASRE - collegezalen - Amsterdam
Dit is een meerdaagse training

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 1.100,-
Opleidingskosten
€ 1.100,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832