Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Als Special Forces operator word je geselecteerd, opgeleid en specifiek getraind om onder de meest uitdagende omstandigheden de juiste dingen te blijven doen. Dit vergt niet zozeer een fysiek sterk en belastbaar lichaam, maar vooral een sterk ontwikkelde mindset. Onderdeel van deze mindset is het adaptief vermogen. Het vermogen om vloeiend mee te bewegen met snel veranderende omstandigheden. Je hebt tenslotte geen invloed op jouw omgeving, maar wel hoe jij hiermee omgaat. Tijdens de training presteren onder druk delen we de tools die jij kunt inzetten om jezelf te blijven leiden tijdens veranderende en uitdagende omstandigheden, net zoals we dit bij de Special Forces doen. Je leert meer over ademhaling, focus, emoties, gedachtes en reflectietechnieken die je kunt inzetten om je voor te bereiden op, om te gaan met en herstellen van uitdagende omstandigheden. In een veilige setting ga jij - aan de hand van verschillende scenario’s en werkvormen – experimenteren met de (mentale kracht) tools en behandelen we de volgende vragen:

  • Wat voor effect heeft spanning op mijn lichaam?
  • Hoe beïnvloed ik mijn gedachten?
  • Hoe krijg ik grip op mijn emoties?
  • Hoe kan ik beter omgaan met factoren die stress/druk veroorzaken?

Resultaat
Aan het einde van de training heb jij meer geleerd over de verschillende tools die je kunt inzetten om jezelf voor te bereiden op, om te gaan met en te herstellen van uitdagende omstandigheden. Specifiek heb je geëxperimenteerd met reflectietechnieken, gedachtencontrole, focusoefeningen en emotieregulatie-technieken. Je bent je meer bewust geworden van jouw eigen lichaam (denken, voelen en jouw gedrag tijdens verschillende uitdagende omstandigheden/scenario’s) en weet welke tools je kunt inzetten om het doen, denken en voelen te beïnvloeden en daarmee je prestaties kunt verbeteren.

Doelgroep
Deze training is voor iedereen toegankelijk die graag meer wil leren over (mentale) tools die je kunt inzetten om jouw prestaties te optimaliseren.

Doel van deze opleiding

Onderdeel van de training is het niet weten wat je precies gaat doen. Voor veel mensen brengt dit al spanning met zich mee. Niet weten wat er komen gaat dwingt je om de denkbeeldige controle over de training los te laten en je te focussen op je jezelf. Deze ervaring wordt gekoppeld aan de eerste oefening van de training. Met welke verwachting of met welk gevoel ben je naar de training gegaan/zit je in de training.
De verschillende tools die tijdens de training zeker worden behandeld:
  • Reflectietechnieken
  • Gedachtencontrole
  • Emotieregulatie en ademhaling aan de hand van biofeedback
  • Focus
Extra bijzonderheden
Tijdens de training maken we gebruik van het presteren onder druk werkboek. Met dit boekje kun je na de training ook de belangrijkste informatie en theorie die wordt behandeld nog eens rustig teruglezen.

Deze training wordt verzorgd door een trainingsbureau dat volledig is ingericht op de zorgvuldig ontwikkelde selectie- en trainingsmethoden die worden togepast bij Special Forces-eenheden.
De oprichter van de organisatie is te zien in de Videoland-serie Special Forces VIPS als instructeur. Doel is om mensen kennis te laten maken met de filosofie van de specialforces.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
08-07-2024
09:00 - 17:00
Regio Rotterdam
Aanmelden
26-08-2024
09:00 - 17:00
Almere
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
08-07-2024 09:00 - 17:00
Corporatie Academie - Regio Rotterdam
Datum, tijd & locatie
26-08-2024 09:00 - 17:00
Stad & Natuur Almere - Almere

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 700,-
Arrangementskosten € 95,-
Opleidingskosten
€ 700,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832