Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Binnen de Special Forces werk je in kleine teams, heeft iedereen zijn eigen kwaliteiten en specialisaties en werk je gezamenlijk aan hetzelfde doel. Tijdens het bereiken van het doel opereer je in de meest uitdagende omstandigheden en ben je continu obstakels aan het overwinnen. Ieder individu gebruikt zijn of haar kennis en vaardigheden om bij te dragen aan het doel, het voltooien van de missie. Alleen met goed teamwork kan de missie slagen. Deze manier van werken is door vertaald naar de training 'Wordt een Special Forces Operator op de werkvloer'. Tijdens de training ga je onderzoeken wie jij bent als individu en wat jouw rol in een groep is. Je gaat onderzoeken hoe jouw authentieke en primaire gedrag zich verhoudt in relatie met anderen. In de ochtend ga je aan de hand van een persoonlijkheidsprofiel bespreken wat jouw sterke punten en valkuilen - in relatie met anderen - zijn. Samen met de andere deelnemers ga je dan onderzoeken hoe jullie een optimale samenwerking kunnen bedenken. Als deze afspraken gemaakt zijn, gaan we deze uitdagen tijdens de verschillende fysieke en mentale challenges. Net zoals Special Forces teams word je gestimuleerd om samen te werken en kunnen deze obstakels alleen door goed teamwork worden voltooid.

Resultaat
Na het volgen van deze training heb je meer inzicht gekregen in jouw authentieke en primaire gedrag in relatie met anderen. Daarnaast heb je meer geleerd over verschillende rollen die voorkomen in groepen mensen/teams. De bewustwording van jouw eigen gedrag en rol in de groep – en daarbij meer inzicht in rollen van anderen en gedrag wat hierbij past – zorgt voor meer begrip in samenwerking met anderen. Kortom, je hebt jouw sociale vaardigheden verder ontwikkeld en bent je meer bewust van jouw krachten/valkuilen in samenwerking met anderen.

Doelgroep
Deze training is relevant voor iedereen die samenwerkt of verbinding heeft met anderen. De training heeft een fysiek element, je gaat letterlijk en figuurlijk in beweging komen. Dit doen wij op een veilige en intelligente manier. Ongeacht de fysieke belastbaarheid van de deelnemers, is het voor iedereen toegankelijk.

Doel van deze opleiding

In de ochtend stellen we onszelf essentiële vragen:
  • Hoe navigeer ik door uitdagende omstandigheden met gratie?
  • Welke talenten en kwaliteiten liggen verborgen in mij, en hoe kan ik ze inzetten?
  • Hoe kunnen we harmonieus samenwerken, zelfs met diverse persoonlijkheden, door effectieve communicatie?
We starten met een 0-meting, een krachtige werkvorm die de unieke talenten, kwaliteiten en persoonlijkheden van de groep aan het licht brengt. Vervolgens gaan we de diepte in met een persoonlijkheidsvragenlijst, en analyseren we de diverse rollen binnen ons team. Gewapend met deze inzichten, gaan we gezamenlijk brainstormen over hoe we onze diversiteit aan talenten, kwaliteiten en valkuilen kunnen bundelen voor optimale samenwerking. Het eindresultaat van de ochtend? Een solide plan en teammissie hebben voor het middaggedeelte.
Na de middagpauze gaan we aan de slag met de fysieke challenge. Hier zullen we als een hecht team verschillende intense scenario's doorstaan, geïnspireerd door de ervaringen en strategieën van Special Forces. Zullen de gemaakt afspraken/ teamissie overeind blijven onder moeilijke omstandigheden? Elk scenario daagt ons uit op verschillende fronten:
  • Communicatie;
  • Groepsdynamiek en rollen;
  • Persoonlijk leiderschap;
  • Weerbaarheid en adaptatie;
  • Synchronisatie en groepsfocus;
  • Planmatig werken.
Tegen het einde van de training sluiten we af met momenten van reflectie en evaluatie. Wat hebben we geleerd? Hoe hebben we als team samengewerkt? Welke inzichten hebben we vergaard? En, misschien wel het belangrijkste, hoe kunnen we deze lessen integreren in ons dagelijks leven, zodat we sterker en veerkrachtiger worden?

Extra bijzonderheden
Deze training wordt verzorgd door een trainingsbureau dat volledig is ingericht op de zorgvuldig ontwikkelde selectie- en trainingsmethoden die worden togepast bij Special Forces-eenheden.
De oprichter van de organisatie is te zien in de Videoland-serie Special Forces VIPS als instructeur. Doel is om mensen kennis te laten maken met de filosofie van de Special Forces.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
15-07-2024
09:00 - 17:00
Almere
Aanmelden
29-08-2024
09:00 - 17:00
Zevenhuizen
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
15-07-2024 09:00 - 17:00
Stad & Natuur Almere - Almere
Datum, tijd & locatie
29-08-2024 09:00 - 17:00
Flow Food & Adventure - Zevenhuizen

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 700,-
Arrangementskosten € 95,-
Opleidingskosten
€ 700,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832