Digitalisering neemt repeterende taken over. Daardoor heb je meer tijd voor interessante, complexere taken. Staffuncties ontwikkelen zich tot business partners.

Werk jij als Juridisch adviseur, adviseur PR & Communicatie, beleidsmedewerker, adviseur strategie, adviseur HRM, Arbo coördinator, of inkoper? Meer en meer wordt er plaats- en tijdonafhankelijk online gewerkt. Je hebt daarom basisvaardigheden nodig om effectief digitaal (samen) te werken in multidisciplinaire teams

Daarnaast is het belangrijk dat je bij blijft met alle digitale ontwikkelingen op je eigen vakgebied. Werk je bijvoorbeeld bij Human Resource (HR) dan moet je weten hoe online werving werkt maar speel je ook een rol bij verandermanagement bij digitalisering. Als jnkoper maak je gebruik van data bij contract- en leveranciersmanagement. Als communicatie medewerker zijn er nieuwe digitale kanalen, zoals QR-codes en multimedia. Je speelt namelijk een belangrijke rol bij innovatie op jouw vakgebied en het ondersteunen van collega’s. Als communicatie medewerker kun je bijvoorbeeld collega's bewust maken van nieuwe mogelijkheden zoals infographics en multimedia. Een ander voorbeeld: bij HR heb je een taak om te zorgen voor verbinding tussen medewerkers en de organisatie bij het hybride werken. Wees nieuwsgierig, blijf leren en ken de ontwikkelingen op jouw vakgebied. Zorg dat je duurzaam inzetbaar blijft en niet overbodig wordt.

Een opleiding kan je helpen bij te blijven bij de digitale ontwikkelingen. Herken je een van deze vragen? Bekijk dan het leeraanbod op deze pagina.

  • Kan ik nog beter worden in de basisvaardigheden voor slim online samenwerken?
  • Wat verandert er in mijn functie als we data-gedreven gaan werken?
  • Hoe kan ik een rol spelen in innovatie binnen mijn corporatie? Welke kansen zijn er voor digitale verbeteringen op mijn vakgebied?

Ondersteuning aan collega’s op digitale vaardigheden
Goed (digitaal) communiceren is een essentiële vaardigheid in een staffunctie. Binnen de eigen corporatie werken we veel online samen. Overleggen via Teams, documenten delen via Sharepoint. Werkprocessen zijn meer en meer gedigitaliseerd. Weet jij hier slim mee om te gaan? Dan heb je tijd voor meer ondersteuning en adviseren van collega’s. Kun je goed met deze samenwerkingstools overweg en hier een voorbeeldrol in spelen? Met Robotic Process Automation (RPA) kun je verschillende(administratieve) processen laten uitvoeren door software. Dat gaat veel sneller en zorgt ervoor dat die processen snel en foutloos verlopen. Bovendien biedt het medewerkers de mogelijkheid ander, minder repeterend werk te doen. Weet jij hier al iets van af? Welke rol kun jij spelen bij het implementeren van RPA zodat collega’s meer tijd krijgen om nog meer toegevoegde waarde aan de huurders te kunnen geven?

Data, informatiestromen en privacy
Corporaties hebben veel data in huis. Jij hebt toegang tot deze informatie. Zorg dat informatiestromen goed werken, dat de juiste informatie beschikbaar is voor de juiste mensen. Veiligheid van informatie is belangrijk zoals we zien bij hacks. Zorg ervoor dat het beheer van persoonsgegevens voldoet aan de Algemene Verordening Gegevensbescherming (AVG). Voorkom onnodige opslag en houd de juiste bewaartermijnen aan.

Blik op de toekomst
Als staf speel je een rol bij het samen met collega’s ontwikkelen van een visie op de corporatie van de toekomst. Je bent niet alleen bezig met dienstverlening en alles draaiende te houden maar je denkt mee over automatisering en innovatie. In de waan van de dag lukt het je toch om hier tijd voor vrij te maken. Je vertaalt technologische ontwikkelingen naar de corporatie. Wat kan er beter? Hoe kunnen we (veilig) data koppelen? Hoe bieden we nog meer kwaliteit aan huurders? Hoe tonen we dit aan?