Lerend werken is voor jou als medewerker Financiën erg belangrijk. Vooral de impact van digitalisering is groot en daarmee een belangrijke motivator om te blijven leren.

Waarom is leren in jouw vakgebied belangrijk?

Financiële taken zijn door het herhalende karakter zeer geschikt om te worden geautomatiseerd. Ook het gebruik van data heeft een grote invloed op de werkzaamheden en toegevoegde waarde van de financiële afdeling. Zeker bij innovaties of nieuwe ontwikkelingen leer je veel van training, opleiding en kennissessies. Maar de toepasbaarheid kun je pas echt zien in de dagelijkse werkpraktijk. Kijk dus met elkaar hoe je kunt leren van je dagelijkse werk: wat kun je met data verbeteren of veranderen? Vanuit innovaties in robotics om bedrijfs- en financiële processen te verbeteren tot het volledig digitaliseren van de factuurverwerking. Natuurlijk moet je opgeleid worden in dergelijke systemen, maar de kern van het leren werken met data zit in de toepassing op je eigen werk. Hoe geef je vorm aan de inzet van deze innovaties in je werk met je collega's? Wie doet daarin wat? Wat kun je leren van elkaar? Dat zijn belangrijke vragen om met elkaar te bespreken!

Hoe werkt dit in de praktijk?

Leren hoeft niet moeilijk te zijn. Hoe? Klik op de afbeeldingen hieronder en bekijk de video voor mooie voorbeelden uit de praktijk.

Leren van en met collega's

Bekijk hier hoe Nijestee leert door samen nieuwe manieren van samenwerken uit te proberen.

Leren van je dagelijkse werk

Bekijk hier hoe 'thuis leert en verbetert in het dagelijkse werk.