Hoe ga jij om met het fenomeen verandering? Ben je bereid om mee te bewegen, te schakelen, te improviseren? In een training van 3,5 dag staan we stil bij deze vragen

Opleidingskosten
€ 1.495,-
Data, locatie en aanmelden
Data, locatie en aanmelden

Omschrijving

Verandering is inmiddels een normaal onderdeel van de bedrijfsvoering binnen veel organisaties. Een steeds sneller veranderende omgeving en het continu verbeteren van werkprocessen om succesvol te zijn en blijven, spelen een belangrijke rol. Dit vraagt om een wendbare organisatie en wendbare medewerkers. Wendbaar zijn betekent letterlijk meebewegen met dat wat de situatie vraagt. Openstaan voor verandering en het verkennen van nieuwe en verschillende benaderingen helpen jou je wendbaarheid bij veranderingen te vergroten.

Je leert wat creatief en ‘out of the box’ denken je oplevert. Je maakt kennis met design thinking en ervaart hoe je op een pro-actieve manier innovatief kunt zijn en hoe je draagvlak creëert voor jouw ideeën. Na deze training loop jij bij veranderingen voorop!

Resultaten
Na de training

  • Je hebt zich op het effect van het toepassen van experimenten gedreven leren
  • Je ervaart het positieve effect van buiten je eigen kaders denken
  • Kun je je eigen, typische reacties op verandering identificeren
  • Heb je zicht op wat je weerhoudt nieuwe dingen te doen en leer je wat je kunt doen om die belemmeringen weg te nemen
  • Ken je de vijf technieken die je kunt implementeren om makkelijk mee te veranderen
  • Weet je nieuwsgierigheid om te zetten in nieuwe ideeën
  • Kun je concrete stappen zetten om jouw ideeën te realiseren
  • Weet je je omgeving te motiveren en inspireren om draagvlak te creëren voor jouw ideeën

Doel van deze opleiding

Dag 1 - Creatief experimenteren
Zelf ontdekken en ervaren hoe creatief je kunt denken..… en hoe je nog creatiever kunt doen. Een actieve uitnodiging om jezelf uit te dagen en andere invalshoeken te kiezen. Je leert een aantal denktechnieken waarmee je in korte tijd een originele invalshoek kunt vinden bij het oplossen van een vraagstuk.

Dag 2 - Omgaan met verandering
Een keuzemoment als gevolg van een verandering biedt veelal ook kansen. Zie jij die kansen als uitdaging of ervaar je ze als ongemak? Ga jij voor zekerheid of durf jij het onbekende pad met uitdagingen op te gaan? Tijdens deze training ervaar je hoe het is om verandering te zien als uitdaging en niet als ongemak of probleem.

Dag 3 - Innoveren en draagvlak creëren
Wat maakt jou nieuwsgierig? Hoe kom je tot een nieuw idee? En wanneer je kansen hebt gecreëerd, ideeën hebt uitgewerkt of innovaties hebt bedacht…hoe ga je ze dan dragen? Hoe maak je anderen enthousiast? We maken de pionier in jou wakker!

Dag 4 - Wrap-up inclusief afsluitende lunch
Een afrondende workshop waarin we een check doen op de individuele leerdoelen en de puntjes op de ‘i’ zetten. In een afrondende retrospective blik je terug op het gehele leerproces. We sluiten de training af met een gezamenlijke lunch.

Het trainingsprogramma ‘Vergroot je verandervermogen’ bestaat uit 3,5 dag klassikaal trainen met telkens een tussenliggende periode van een aantal weken. In deze weken kun je gebruik maken van onze online coaching die je helpt het geleerde tijdens de training ook daadwerkelijk in praktijk te brengen. De eerste dag starten we met het bespreken van je leerdoelen en maak je kennis met je medecursisten. Iedere volgende trainingsdag start je de dag met een stand-up. Dit is een staande meeting (vandaar de naam) met je collega cursisten waarin we gezamenlijk terugblikken op de ervaringen van de afgelopen weken. Wat ging er goed? Wat kan er beter? Waar kunnen de trainer en je medecursisten je mee helpen? Je leert kritische interviewtechnieken toe te passen op elkaars inbreng om elkaar verder te helpen. Zo leer je stapsgewijs je eigen en elkaars doelstellingen in dit leertraject effectief te evalueren. In een afsluitende retrospective (een halve dag) blik je terug op het gehele leerproces.