Type opleiding
Klassikaal
Duur
1 dag
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Data is hét buzzwoord van nu. Als woningcorporatie beschik je over veel data, maar wordt die data ook gebruikt in besluitvormings- en veranderprocessen? Vaak nemen we beslissingen op basis van onze ervaring en intuïtie en maken we daarbij slechts beperkt gebruik van cijfers. In deze masterclass stap je in de wereld van data. Wat zijn de mogelijkheden van data voor een woningcorporatie?

Resultaat
In deze masterclass vergroten we je ‘datageletterdheid’, oftewel je kennis op het gebied van data. We richten ons op die kennis van data die je als manager of medewerker nodig hebt om binnen jouw corporatie bij te dragen aan data-gedreven werken en betere besluitvorming. Na afloop van deze opleiding weet je wat er wel en niet mogelijk is met data. Daarnaast heb je concrete aanknopingspunten om binnen jouw werk slimmer met data aan de slag te gaan.

Doelgroep
Voor deze masterclass is geen voorkennis vereist. De masterclass is geschikt voor jou als:

  • Je graag meer wilt weten over data: wanneer hebben we het nou over Big Data, en wat is Artificial Intelligence precies? Wat betekent dat voor een woningcorporatie, hoe identificeer je relevante data en hoe begin je daarmee?

Naast deze masterclass is er een meer uitgebreide training van drie dagen “Introductie tot data science voor woningcorporaties: betere beslissingen op basis van data”. De masterclass vormt de eerste dag van deze driedaagse training.

Extra bijzonderheden
Voor de masterclass vragen we je een korte voorbereiding te doen, dit kost je in totaal maximaal een half uur.tr

Doel van deze opleiding

Data science is het vakgebied op het snijvlak van informatica, wiskunde en bedrijfskunde. Data scientists houden zich bezig met het omzetten van data naar informatie. Welke patronen zien we in de data? Kunnen we historische gegevens gebruiken om voorspellingen te doen over de toekomst? Alleen de vertaalslag naar inzicht is niet voldoende: data levert alleen waarde op als je naar de inzichten gaat handelen. Dat noemen we data-gedreven werken. Om dit echt goed te begrijpen, doorlopen we met elkaar het volledige traject van data tot actie.

Tijdens deze masterclass zorgen we voor een gezamenlijk begrippenkader. We werken aan jouw begrip van het data science vakgebied en de relevante termen. We besteden aandacht aan wat je wel en niet kan met data en bespreken allerlei succesvolle toepassingen van data binnen bedrijven. ’s Middags ga je actief aan de slag met je eigen context: hoe zou jij meer gebruik kunnen maken van data binnen jouw werk/jouw corporatie? Welke data(bronnen) zijn daarbij relevant? Waar moet je beginnen?

Onderwerpen die tijdens deze masterclass aan bod komen:
  • Vaststellen gezamenlijk begrippenkader
  • Data-gedreven beslissingen
  • De data-gedreven woningcorporatie
  • Zo start je een data analytics project
  • Formuleren van data vraagstukken binnen je eigen context
Werkwijze
De training is interactief en praktisch. We besteden veel aandacht aan jouw vraagstukken en casussen, zodat je na afloop van de training hiermee verder kan. De groepsgrootte is afhankelijk van inschrijvingen, maar zal niet meer dan 20 personen zijn. Dit zorgt ervoor dat er voldoende tijd en ruimte is voor eigen inbreng en discussie.

Planning

Datum Tijd Locatie Aanmelden
20-09-2024
09:00 - 17:00
Amsterdam
Aanmelden
Datum, tijd & locatie
20-09-2024 09:00 - 17:00
SeederDeBoer - Amsterdam

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs € 275,-
Opleidingskosten
€ 275,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832