Type opleiding
Coaching
Duur
2 dagdelen online training, online intake en online coachingssessie
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Het organiseren van je werk en je leven leer je niet op school. Leer tijdens deze unieke sessies hoe je jouw eigen (werk)leven kunt leiden. Jouw omgeving zal mee profiteren van de rust en tevredenheid die jij gaat uitstralen na deze cursus. Het organiseren van werk en privé is een vak, het heet Organizing. Het is leuk, concreet en een tool voor het leven. Samen met jouw Organizer, krijg je de kennis, tijd en aandacht om jouw gedrag te herkennen, andere keuzes te maken waar nodig en ervaar je een grote opfrisser. Door deze cursus leer je van wat je hebt ervaren en wordt je geholpen meer rust, balans en vertrouwen te ervaren in tijd en planning zodat je niet terug valt in oude patronen.

Resultaat

  • Meer rust in je hoofd
  • Ontspanning en overzicht
  • Leven en werken met meer duidelijkheid, structuur én focus
  • Concrete (leef)planning
  • Overzicht over jouw tijd, verantwoordelijkheden, werkzaamheden en activiteiten
  • Tevredenheid en vertrouwen over doelstellingen, taken en prioriteiten, op het werk én thuis
  • Contact en verbinding met jezelf en jouw omgeving

Doelgroep
Deze cursus is ontwikkeld voor de gemotiveerde professional die wil werken én leven met meer overzicht, structuur en rust. Waarvoor focus, aandacht, rust, persoonlijke effectiviteit, plannen en organiseren aandachtspunten zijn.

Doel van deze opleiding

De cursus bestaat uit:
  1. Een telefonisch intakegesprek
  2. Twee dagdelen cursus online
  3. Een follow-up coachgesprek online
Een intakegesprek
We beginnen met een telefonisch intakegesprek waarbij je leerwensen geïnventariseerd worden en we de inhoud van de cursus en de voorbereiding bespreken. Via heldere vragen van de coach brengen we samen in beeld wat je nodig hebt en waar we samen concreet aan gaan werken. Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst ter voorbereiding die ervoor zorgt dat we onze tijd zinvol en effectief gaan besteden.

Individuele begeleiding via Microsoft Teams
We gaan twee dagdelen online samen aan de slag. De sessies volgen elkaar op met één of twee weken ertussen. We stemmen ons af op jouw tijd en agenda. Tijdens deze sessies werken we samen aan de volgende onderdelen:

De werkwijze
Er wordt gekeken naar de inrichting en het gebruik van jouw (digitale) werkplek. We kijken naar de organisatie van informatie en materialen. De (digitale) archivering. De overdraagbaarheid en overzichtelijkheid van het werk. We ontdekken oorzaken van mogelijke faalkosten en ‘tijdslekken’. Er worden direct keuzes gemaakt en geleerd prioriteiten te stellen. Je komt deze sessies van stapels papier af, mails worden georganiseerd, projecten inzichtelijk, losse eindjes aangepakt en allerlei to-do lijstjes die in je hoofd zitten worden opgehelderd.

De werkhouding en levenshouding
Door het concreet doorlopen van de eigen werk- en leefwijze ontstaat bewustwording in jouw manier van handelen en algemene werkhouding. Je kunt blokkades in jezelf ontdekken en inzicht krijgen in mogelijke belemmerende patronen die ontwikkelt zijn zonder dat je het door hebt. Door het oefenen met nieuwe vaardigheden in keuzes maken worden deze patronen doorbroken. Een verbeterde besluitvaardigheid wordt een tweede natuur. Deze één-op-één begeleiding is intensief en confronterend en bovenal verfrissend en helend. Het bewust stilstaan bij je eigen werksituatie en het maken van keuzes over wanneer werkzaamheden uitgevoerd worden zorgt voor een andere mindset.

De werk- en leefplanning
Tijdens de werkbijeenkomsten worden de principes van timemanagement besproken en toegepast. Eerst wordt overzicht gecreëerd over wat er aan werk en activiteiten ligt en daarna worden de vervolgacties ingepland. Er wordt gekeken en gekozen welke kerntaken en werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd. Er worden prioriteiten gesteld en je ervaart vrij snel meer rust en ruimte. Zo wordt direct ervaren hoe georganiseerder gewerkt en geleefd kan worden. Het zal je goed gaan bevallen.

Middelen
De planning of mailomgeving , bijvoorbeeld het programma Microsoft Outlook, wordt uitgebreid doorgelopen. We maken gebruik van de vele tips en trucs die beschikbaar zijn waar je wellicht nog niet bij hebt stil gestaan. We creëren overzicht en structuur in de werkzaamheden, mail, contacten en losse notities. De digitale agenda in combinatie met de To Do Methode (een manier van keuzes maken) zijn de tools die helpen met het organiseren van het werk en privé.

Een coachgesprek via Teams
Na de sessies op de (digitale) werkplek ga je opgefrist, helder en opgeruimd aan het werk. Jouw nieuwe inzichten ga je toepassen en ter ondersteuning van het proces ontvang je nog een coachingsgesprek. Dit is een waardevolle vraagbaak en ‘stok achter de deur’ om de voortgang, ervaringen en behaalde successen te bespreken. Het coachgesprek wordt op het einde van de laatste werksessie gepland.

Naast dit verkorte programma, is het ook mogelijk een intensiever maatwerkprogramma te volgen. Neem voor meer informatie contact met ons op via info@decorporatie-academie.nl.

Kosten

Onderdeel Prijs
Trainingsprijs excl. BTW € 897,-

Toelichting op arrangementskosten

Ervaringen (6)

Julie
HEF wonen • Medewerker Vastgoed
juni 2024
De training wordt naar de persoon gekeken, wie je bent en hoe je werkt. Op basis van dit wordt er een training gegeven. Hierdoor heb je de vrijheid om jezelf te zijn in de nieuwe toepassingen van deze training.
Lineke
HW Wonen • Administratief medewerker Vastgoedinformatie
juni 2024
Fijne training waarbij doelgericht en op de persoon wordt gekeken
Anoniem
Anoniem
maart 2024
Goede duidelijke uitleg en brengt rust in de chaos
Anoniem
Anoniem
januari 2024
Ik heb van Germo enorm veel geleerd op het gebied van plannen en organiseren. Hier had ik van nature al aanleg voor, maar door zijn coaching heb ik dit voor mijzelf naar een hoger niveau weten te tillen. De training kwam voor mij op precies het goede moment omdat ik de lessen kan gebruiken om een groeistap in mijn rol als projectleider te maken.
Paulien
HW Wonen • Contractmanager
juli 2023
Prettige gesprekken, vriendelijk!
Anoniem
Anoniem
juni 2023
Er is mij een training op maat aangeboden. De trainer stelde de juiste vragen en heeft mij goed geadviseerd. Sterker nog mijn werkwijze is in korte tijd aanzienlijk verbeterd. Vooral dankzij Germo.
Opleidingskosten
€ 897,-
Ervaringsscore
8.7
(9)
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen
Wachtkamer

Geen geschikte datum of locatie? Schrijf je in voor de wachtkamer. Dan houden we je op de hoogte van de nieuwe planning.

Inschrijven

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832