Duur
3 - 4 maanden
Opslaan
Opslaan als favoriet Opgeslagen als favoriet

Omschrijving

Dit programma kan plaatsvinden op locatie of online.

Het organiseren van je werk en je leven leer je niet op school. We doen ons best en proberen zo goed mogelijk ons werk en privé- leven te organiseren. We leren onszelf veelal iets aan wat niet altijd even effectief is. Je kunt hierdoor ervaren dat je werk en/of thuissituatie je op sommige momenten boven het hoofd groeit. Maar, alle ballen in de lucht houden kan ook leuk en moeiteloos gaan. Leer tijdens deze unieke sessies hoe je jouw eigen (werk)leven kunt leiden. Jouw omgeving zal mee profiteren van de rust en tevredenheid die jij gaat uitstralen na dit programma. Het organiseren van werk en privé is een vak, het heet Organizing. Het is leuk, concreet en een tool voor het leven. 

Samen met Germo, jouw Organizer, krijg je de kennis, tijd en aandacht om jouw gedrag te herkennen, andere keuzes te maken waar nodig en ervaar je een grote opfrisser. Door dit programma leer je van wat je hebt ervaren en wordt je geholpen meer rust, balans en vertrouwen te ervaren in tijd en planning zodat je niet terug valt in oude patronen. Dit individuele programma ‘Organiseer je leven’ (plannen en organiseren van werk en privé) is een cadeau voor jezelf en jouw directe omgeving omdat je jouw (werk) leven weer op een prettige manier leert te leiden.

Doelgroep

Dit programma is ontwikkeld voor de gemotiveerde professional die wil werken én leven met meer overzicht, structuur en rust. Waarvoor focus, aandacht, rust, persoonlijke effectiviteit, plannen en organiseren aandachtspunten zijn.

Resultaat:

 • Meer rust in je hoofd
 • Ontspanning en overzicht
 • Leven en werken met meer focus
 • Concrete (leef)planning
 • Overzicht over jouw tijd, verantwoordelijkheden, werkzaamheden en activiteiten
 • Tevredenheid en vertrouwen over doelstellingen, taken en prioriteiten, op het werk én thuis
 • Contact en verbinding met jezelf en jouw omgeving

Doel van deze opleiding

Het programma bestaat uit:
 1. Een telefonisch intakegesprek
 2. één dag live individuele begeleiding op de werkplek en twee dagdelen online of vier dagdelen online begeleiding via Teams
 3. Drie keer een coachgesprek via Teams
 4. Mogelijkheid voor het stellen van vragen via mail of telefoon
Een uitgebreid intakegesprek
We beginnen met een telefonisch intakegesprek waarbij je leerwensen geïnventariseerd worden en we de inhoud van het programma en de voorbereiding bespreken. Via heldere vragen van Germo brengen we samen in beeld wat je nodig hebt en waar we samen concreet aan gaan werken. Je ontvangt een uitgebreide vragenlijst ter voorbereiding die ervoor zorgt dat we onze tijd zinvol en effectief gaan besteden.

Individuele begeleiding op de werkplek of online begeleiding via Teams
We gaan of één dag “live” + twee dagdelen online samen aan de slag. Of we spreken vier dagdelen online af. De sessies volgen elkaar op met één of twee weken ertussen. We stemmen ons af op jouw tijd en agenda. Tijdens deze sessies werken we samen aan de volgende onderdelen:

De werkwijze
Er wordt gekeken naar de inrichting en het gebruik van jouw (digitale) werkplek. We kijken naar de organisatie van informatie en materialen. De (digitale) archivering. De overdraagbaarheid en overzichtelijkheid van het werk. We ontdekken oorzaken van mogelijke faalkosten en ‘tijdslekken’. Er worden direct keuzes gemaakt en geleerd prioriteiten te stellen. Je komt deze sessies van stapels papier af, mails worden georganiseerd, projecten inzichtelijk, losse eindjes aangepakt en allerlei to-do lijstjes die in je hoofd zitten worden opgehelderd.

De werkhouding
Door het concreet doorlopen van de eigen werk- en leefwijze ontstaat bewustwording in jouw manier van handelen en algemene werkhouding. Je kunt blokkades in jezelf ontdekken en inzicht krijgen in mogelijke belemmerende patronen die ontwikkelt zijn zonder dat je het door hebt. Door het oefenen met nieuwe vaardigheden in keuzes maken worden deze patronen doorbroken. Een verbeterde besluitvaardigheid wordt een tweede natuur. Deze één-op-één begeleiding is intensief en confronterend en bovenal verfrissend en helend. Het bewust stilstaan bij je eigen werksituatie en het maken van keuzes over wanneer werkzaamheden uitgevoerd worden zorgt voor een andere mindset.

De werk- en leefplanning
Tijdens de werkbijeenkomsten worden de principes van timemanagement besproken en toegepast. Eerst wordt overzicht gecreëerd over wat er aan werk en activiteiten ligt en daarna worden de vervolgacties ingepland. Er wordt gekeken en gekozen welke kerntaken en werkzaamheden wanneer worden uitgevoerd. Er worden prioriteiten gesteld en je ervaart vrij snel meer rust en ruimte. Zo wordt direct ervaren hoe georganiseerder gewerkt en geleefd kan worden. Het zal je goed gaan bevallen.

Middelen
De planning of mailomgeving , bijvoorbeeld het programma Microsoft Outlook, wordt uitgebreid doorgelopen. We maken gebruik van de vele tips en trucs die beschikbaar zijn waar je wellicht nog niet bij hebt stil gestaan. We creëren overzicht en structuur in de werkzaamheden, mail, contacten en losse notities. De digitale agenda in combinatie met de To Do Methode (een manier van keuzes maken) zijn de tools die helpen met het organiseren van het werk en privé.

Drie keer een coachgesprek via Teams
Na de sessies op de (digitale) werkplek ga je opgefrist, helder en opgeruimd aan het werk. Jouw nieuwe inzichten ga je toepassen en ter ondersteuning van het proces ontvang je nog drie coachingsgesprekken. Dit is een waardevolle vraagbaak en ‘stok achter de deur’ om de voortgang, ervaringen en behaalde successen te bespreken. Het eerste coachgesprek wordt op het einde van de laatste werksessie gepland.

Mogelijkheid voor het stellen van vragen via mail of telefoon
Als er tijdens de looptijd van het programma vragen zijn, is Germo voor jou beschikbaar. Je kunt hem benaderen voor begeleiding, vragen of meer uitleg.

Wie is de begeleider?
Tijdens het programma wordt je begeleidt door Germo Bekendam. Germo is één van de eerste Organizers in Nederland en reeds 20 jaar in het vak actief. Het is zijn passie Nederland te helpen zichzelf beter te organiseren waardoor rust, vertrouwen en kwaliteit logisch worden. Hij draagt bij aan een logischer en gelukkiger Nederland. Germo is een Organizer in hart en nieren en bovenal een mensen-mens met een sterk intuïtief vermogen. Zijn achtergrond Bedrijfskunde, commercieel management en Organizing zijn een prachtige combinatie gebleken waardoor hij zijn werk met veel passie aanbiedt.Germo heeft in de afgelopen twintig jaar duizenden professionals begeleidt en heeft een klantbeoordeling van 8,9.

Kosten

Onderdeel Prijs
Training excl. btw € 1.797,-

Toelichting op arrangementskosten

Opleidingskosten
€ 1.797,-
Incompany training

Op zoek naar een op maat gemaakte training voor jouw organisatie of team? Vraag dan de incompany training aan.

Aanvragen

Vragen?

Bel of mail ons gerust.

info@watdoejijmorgen.nl
088 - 2032832