BIM is ontstaan met dank aan de snelle technologische ontwikkelingen. Met BIM (Bouw Informatie Management) worden vastgoedgegevens beheerd en ontsloten.

Werken met 3D-modellen
Met BIM is het mogelijk om woningen in 3D-modellen op te slaan en alle vastgoedgegevens vast te leggen en te beheren, inclusief woning plattegronden, gegevens van renovaties en contracten. Digitaal, overzichtelijk en altijd beschikbaar.

Hiermee wordt bij voorbeeld het bepalen van de hoeveelheid strekkende meters verf die nodig is voor de kozijnen een eenvoudige klus. Dit is snel en eenduidig uit het systeem te halen. Het is niet meer nodig om dit door de schilder te laten opmeten.

Hoe verandert mijn werk?
Door het digitaliseren van informatie is deze eenduidiger en makkelijker te vinden en toegankelijk voor iedereen die rechten heeft.

Hierdoor wordt het ook mogelijk om data met elkaar te combineren en op basis daarvan voorspellingen te doen. Bijvoorbeeld wanneer onderhoud moet worden ingepland.

Digitalisering van vastgoedgegevens en het ontsluiten voor eenieder die het nodig heeft, is een van de speerpunten in dit vakgebied.