Financiën houdt zich bezig met het verwerken en vastleggen van financiële gegevens en data. Ook analyseren en toetsen zij de financiële en bedrijfseconomische informatie.

Wat verandert er in het vakgebied?

Binnen het vakgebied Financiën is de laatste jaren veel veranderd door automatisering en digitalisering. Financiële processen worden komende jaren nog verder geautomatiseerd. Als medewerker moet je hiermee kunnen omgaan en zoveel mogelijk de systemen voor jou laten werken. Het verkrijgen en analyseren van (de juiste) data wordt steeds belangrijker.

De werkzaamheden van Financiën richten zich steeds meer op het toetsen en controleren van geautomatiseerde processen en systemen. De controlerende functie van Financiën wordt uitgebreid door de behoefte aan checks en balances in de ketensamenwerking.

Het inhoudelijke speelveld van corporaties richting 2025 is dynamisch en complex. Een kerntaak van de medewerkers Financiën is het adviseren van bestuur en management op basis van realtime informatie over financiën, control, risico en treasury. Dit vraagt van jou als medewerker Financiën om inhoudelijke expertise, samenwerking met experts en strategische, tactische adviesvaardigheden.

Voorbeelden ontwikkelingen

  • Begrijpen en controleren automatiseringsprocessen
  • Integrale adviezen om processen en organisatie te verbeteren
  • Analyse van data en adviezen als basis om waarde toe te voegen
  • Automatiseren van financiële processen

“Als je iets wil doen wat echt je passie is, doe het gewoon!”

Sieds waagde de sprong en is nu parttime ondernemer.
Bekijk zijn verhaal
Testimonial Sieds Van Der Veen
Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl