Duurzaam wonen is essentieel om het comfort en welzijn van huurders te waarborgen, terwijl het ook helpt om de impact op het milieu te verminderen en energie-efficiëntie te verbeteren. Dankzij een breed scala aan energiebronnen zoals zonne-energie, windenergie en geothermische energie kunnen we onze afhankelijkheid van fossiele brandstoffen verminderen. Nieuwe ontwikkelingen, zoals energiebeheersystemen en groene bouwmaterialen, dragen bij aan deze overgang. Het is van groot belang dat wij kennis blijven bijwerken om snel te kunnen inspelen op veranderingen! Flow, De Corporatie Academie en de regionale samenwerkingen werken daarom in maart samen met het thema: duurzaam wonen.

Banners voor pagina WDJM maandthemas

Gratis webinar:

Hittestress: Hoe voorkom je hete hoofden?

Nederlanders krijgen steeds vaker te kampen met hittestress. Hittegolven komen vaker voor en worden steeds extremer. Daar komt bij dat de armste wijken vaak de warmste wijken zijn door het ontbreken van groen in de wijk. Maar ook in de woningen zien we dat de gezondheid van bewoners op het spel staat door het ontbreken van verkoelende maatregelen. Dit zorgt ervoor dat corporaties steeds vaker hitteklachten ontvangen.

Welke maatregelen kan jij als corporatie medewerker nemen tegen hittestress? Bij welke woningtype of bewonersgroep is de nood het hoogst? Hoe kom je tot een strategisch hittebeleid en vele andere vragen worden behandeld tijdens dit webinar.

Tom Thomaes (Groene Huisvesters) licht het handelingsperspectief toe voor corporaties en Froukje de Vries (Hogeschool van Amsterdam) deelt de belangrijkste conclusies van het RAAK project.

Datum: 21 maart 2024
Tijd:
13:00 uur

Meld je aan!

Podcasts

Podcasts zijn het afgelopen jaar nog populairder geworden, niet alleen als ontspanning maar ook als bron van kennis en persoonlijke ontwikkeling. Voor deze maand hebben we de Aedes podcast serie voor je:

Podcast serie Aedes: Meer dan een huis

Met o.a. podcasts als:

Heb je de podcast van vorige maand Digitalisering (&AI) gemist? Karima Smit gaat in gesprek met Johannes Osinga (directeur FLOW) en Jacco Maan (Directeur-Bestuurder van Vidomes) in gesprek over dit interessante onderwerp binnen corporaties en duurzame inzetbaarheid. Ook interessant voor medewerkers die wat willen horen over de ontwikkelingen op dit vlak. Luister hem hier:


E-learning, tests & tools

Duurzaam wonen is niet alleen goed voor het milieu en het comfort en welzijn van de huurders, maar het kan ook kostenbesparend zijn. Hier zijn enkele manieren om je kennis over duurzame woningen te vergroten:

E-learnings:

Om te kijken:

Om te lezen of na te slaan:

Communicatiekit

We hebben ook deze maand een toffe poster gemaakt waar je onze boeken, podcastsaanbevelingen, trainingen en veel meer in één overzicht kan zien.

Wil je deze graag met je collega's delen en/of printen?

Download het hier!

Hulp

Vragen?

Wil je meer weten over de mogelijkheden in jouw vakgebied of over een opleiding? Vraag het aan onze experts. Klik hier om contact op te nemen met de helpdesk van watdoejijmorgen.nl